NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Installaties eenvoudig van power voorzien
Met de MQ15 h-koppeling kunnen motoren eenvoudig en snel worden aangesloten.

Installaties eenvoudig van power voorzien

In de wereld van vandaag werkt heel weinig zonder elektriciteit. Machines en systemen hebben voldoende vermogen nodig om te kunnen werken. Ze moeten betrouwbaar zijn, veilig te bedienen en gemakkelijk te installeren. Murrelektronik biedt een oplossing met de MQ15 familie van voedingsconnectoren. 

Murrelektronik is een Duits familiebedrijf in automatiseringstechniek. Een familiebedrijf dat sinds 1975 is uitgegroeid tot een wereldonderneming met bijna 3.000 werknemers. Doel van het bedrijf is om machines en installaties te optimaliseren en zo de marktpositie van klanten te vergroten. Een van de oplossingen die het bedrijf onlangs heeft gelanceerd is de MQ15 familie van voedingsconnectoren. 

1/4-draaivergrendelings­mechanisme 

Met het quick-connect systeem MQ15 is een 1/4 draai alles wat nodig is om een veilige, IP67 geclassificeerde verbinding te creëren. De gebruiker kan zowel visueel als met de hoorbare ‘klik’ controleren of de connector correct is geïnstalleerd. Het compacte ontwerp en de hoge stroomoverdrachtswaarden (16 A continu bij 600 V AC) maken een groot aantal toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van asynchrone of driefasenmotoren. 

Zware industriële toepassingen

De voedingsconnectoren zijn geschikt voor gebruik in de zwaarste industriële toepas­singen.  De MQ15 is zespolig (drie stroomcontacten tot 16A, twee hulpcontacten tot 10A, PE). De stroomkabelassemblages voldoen aan de industriestandaard voor industriële machines: de UL-lijst (PVVA – UL 2237). Daarnaast heeft de MQ15 een halogeenvrije, zeer flexibele, vlamvertragende, olie-/chemicaliën bestendige PUR-mantel en zijn er afgeschermde en niet-afgeschermde versies beschikbaar. De bekabeling heeft een temperatuurbereik van -50 tot +80 °C en kan tot tien miljoen wisselende buigcycli aan.

De bekabeling heeft een temperatuurbereik van -50 tot +80 °C en kan tot tien miljoen wisselende buigcycli aan.

Prijs-prestatieverhouding

De MQ15 brengt hoge stromen over in een zo klein mogelijke ruimte. Door het gebruik van hightech kunststoffen en minimaal gebruik van dure metalen componenten heeft de MQ15 een optimale prijs-prestatieverhouding

Eenvoudige stroomverdeling

Met de MQ15 h-koppeling kunnen motoren eenvoudig en snel worden aangesloten. Dit betekent dat eenvoudige patches in de stroomvoorziening kunnen worden aangebracht. Dit vermindert de installatietijd bij het aansluiten van meerdere motoren aanzienlijk.

Eenvoudige motoraansluitingen

Met de MQ15-aansluitingen kunnen motoren worden omgezet in een stekkerbare oplossing. Motorintegratie is mogelijk via de
M20 × 1,5-schroefdraad. Er zijn daardoor geen adapters of speciale oplossingen nodig. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.