NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
IO-Link master met OPC UA

IO-Link master met OPC UA

mepperl+Fuchs is het eerste bedrijf dat IO-Link masters met een OPC UA-interface op de markt brengt. Dit zal de weg vrijmaken voor een end-to-end, transparante en naadloze communicatie vanuit het allerlaagste veldniveau tot in de cloud.

Automatiseringsspecialist Pepperl+Fuchs nam de activiteiten van Comtrol Corporation over. Comtrol is een pionier op het gebied van op ethernet gebaseerde industriële communicatie en een toonaangevende leverancier van IO-Link masters. Voor Pepperl+Fuchs betekent dit een versterking van haar positie als systeemaanbieder in de IO-Link-sector, want het is het eerste bedrijf dat IO-Link masters met een OPC UA interface kan aanbieden.

OPC UA is een ethernet-gebaseerd communicatieprotocol en garandeert een eenvoudige en flexibele methode voor de communicatie tussen machines of tussen een machine en de cloud. OPC UA kenmerkt zich door zijn onafhankelijkheid van merken, wat klanten een ongelooflijke flexibiliteit biedt bij het ontwerpen van hun IoT-systemen. Ze kunnen zelf volledig vrij hun platform kiezen dat ze wensen te gebruiken.

Dankzij de combinatie van OPC UA en IO-Link opent Pepperl+Fuchs compleet nieuwe mogelijkheden voor end-to end, transparante en naadloze communicatie van het laagste veldniveau tot in de cloud. IO-Link functioneert als de interface voor de identificatie-, diagnose- en parameterdata van de sensortechnologie, OPC UA biedt vervolgens de perfecte oplossing voor de volledige en parallelle overdracht van deze gegevens naar PC- of cloudgebaseerde systemen met tijdskritische controlecommunicatie. Dit is de enige manier om een bredere visie op Industrie 4.0 te realiseren, waarbij gedetailleerde gegevens op het laagste veldniveau verzameld worden en doelgericht worden geëvalueerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.