NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
itsme Breemes treedt toe tot het Siemens Approved Partnership Programma voor Proces Instrumentatie 

itsme Breemes treedt toe tot het Siemens Approved Partnership Programma voor Proces Instrumentatie 

Siemens en Breemes, de toonaangevende Limburgse verdeler van elektrotechnische componenten, zetten hun handtekening onder hun nieuw Approved Partnership. Als Siemens Value Added Reseller voor Process Instrumentation, kan Breemes zich voortaan beroepen op de ondersteuning van Siemens om klanten beter te begeleiden met advies over meettechnologie, naast andere industriële componenten en automatiseringstoepassingen. Siemens versterkt hiermee zijn partnership met Breemes als professionele partner die met een perfecte product- en systeemkennis de eindklant nog beter kan ondersteunen.

Breemes is een verdeler van elektrotechnische componenten voor industriële eindgebruikers, machinebouwers en technische installateurs. Naast advies over industriële automatisering, verlichting en connected business, biedt Breemes innovatieve en bewezen oplossingen in techniek, logistiek en E-business. De verdeler behoort tot de internationale groep itsme, kort voor Industrial Technology and Supply for Mechanical and Electrical, met 21 vestigingen in Nederland, België en Spanje.

Vruchtbare samenwerking

De stap naar het Approved Partnership Programma (APP) bouwt verder op een vruchtbare samenwerking. itsme Breemes was al jarenlang distributeur voor Siemens’ automatiseringstechnologie, laagspannings- en installatiemateriaal. Vorig jaar besloten de spelers om ook voor het “Power Distribution Center” een partnership aan te gaan. Door de toenemende elektrificatie in de markt is er veel werk aan industriële borden voor energiedistributie. Samen met Breemes als partner, die zorgt voor het berekenen van de stroomvoorziening en de afhandeling van projecten, kan Siemens deze groeiende markt verder ontwikkelen.

“Met dit nieuwe partnership voor proces instrumentatie zetten we weer een stap verder. We zijn trots op de jarenlange samenwerking en op deze nieuwe mijlpaal”, vertelt Thierry Van Eeckhout, Senior Vice-President en Head Siemens Digital Industries België-Luxemburg. “Met Breemes als partner zijn we in staat om onze eindklanten beter te servicen met een uitstekende productkennis en gecertificeerde technische consultingervaring.”

“Een goede service is voor ons even belangrijk als de kwaliteit van de producten in ons assortiment” licht Kurt Colin, directeur van itsme Breemes toe. “We zijn dan ook zeer verheugd over het partnerschap met Siemens, waarbij onze medewerkers worden opgeleid volgens dezelfde standaarden als Siemens-medewerkers. Deze expertise zorgt ervoor dat we onze klanten nog beter kunnen ondersteunen op maat van hun specifieke noden.”

Approved Partner

Sinds 2014 ondersteunt Siemens zijn netwerk in de industriële sector met het Approved Partner Programma. De focus ligt hier op de hoge kwaliteitsgarantie op vlak van consultancy, engineering, training, lokale ondersteuning en permanente service via de helpdesk. “Als Approved Partner bieden gecertificeerde distributeurs de eindklant een uitgebreid productportfolio dat wordt aangepast naargelang hun specifieke noden. Per medewerker wordt een individueel opleidingstraject uitgestippeld. Zo leren de medewerkers van Breemes, net zoals alle APP-partners wereldwijd, handelen op dezelfde manier als medewerkers van Siemens, wat resulteert in een uniforme aanpak. Om de twee jaar wordt de certificatie hernieuwd.

Indumation

Breemes zet het nieuwe partnerschap met Siemens in de verf op Indumation, de belangrijkste vakbeurs voor fabrieks-, proces- en infrastructuurautomatisering die plaatsvindt van 31 januari tot 2 februari in Kortrijk Xpo. Naast itsme Breemes werden eerder in december 2023 ook Méca-Fluid en KSL Automation gecertificeerd. Zo wordt het aantal partners binnen procesinstrumentatie uitgebreid naar vijf, naast de bestaande partners Fluxer en ATS. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.