NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
IXON’s overeenstemming met IEC 62443 ondersteunt machinebouwers in hun IT/OT cybersecurity

IXON’s overeenstemming met IEC 62443 ondersteunt machinebouwers in hun IT/OT cybersecurity

Door deze normen na te streven, wil IXON machinebouwers een helpende hand bieden bij het voltooien van hun eigen IEC 62443 naleving en zo dichter bij een volledig veilig systeem of machine te komen.

Jalal Bouhdada, CEO van Applied Risk verklaart: “IXON heeft een sterke toewijding aan beveiliging getoond gedurende de volledige Security Development Lifecycle (SDLC) voor de IXrouter productserie.”

Machines zijn steeds meer verbonden met het internet, wat leidt tot uitdagingen op het gebied van IT/OT cybersecurity. Machinebouwers willen niet het risico lopen op gezichtsverlies door beveiligingsproblemen. Bovendien verwachten fabrikanten dat zij aan verschillende beveiligingsnormen voldoen bij de aanschaf van hun machines.

Machinebouwers spelen een belangrijke rol in zowel IT/OT cybersecurity als machineveiligheid. Om ervoor te zorgen dat het hele systeem, van hardware tot de cloud en de betrokken processen, veilig is, is de IEC 62443 de meest praktisch toepasbare beveiligingsnorm voor industriële machines. Het helpt organisaties om het risico van blootstelling aan kwetsbaarheden in de beveiliging van industriële automatiserings- en besturingssystemen (IACS) te verminderen.

Willem Hofmans, CEO van IXON verklaart: “Onze producten en diensten voldoen aan de eisen van de IEC 62443 normen. Dit betekent dat wij alle kennis in huis hebben om onze klanten te ondersteunen bij het ontwerpen, bouwen en leveren van hun machines volgens de laatste beveiligingsstandaarden, samen met cybersecurity partners zoals Applied Risk.”

De IEC 62443 norm bestaat uit 14 subnormen in 4 categorieën, waarvan IXON conform is met zowel IEC 62443-4-1 als IEC 62443-4-2. Deze subnormen bevatten de technische richtlijnen voor de ontwikkeling van veilige industriële componenten of producten en zijn gericht op fabrikanten van industriële apparatuur.

De IEC 62443 subnormen waarvan IXON voldoet aan IEC 62443-4.

Het feit dat IXON aan deze subnormen voldoet, betekent dat hun componenten veilig zijn. Dit draagt bij aan de IEC 62443 subnorm die machinebouwers belangrijk vinden: IEC 62443-3-3. Deze subnorm zorgt ervoor dat het hele systeem of de volledige machine veilig is met betrekking tot cybersecurity.

Dylan Eikelenboom, Security officer bij IXON says: “IXON als geheel en het IXON Cloud platform zijn ISO 27001 gecertificeerd, wat garandeert dat we voldoen aan alle informatiebeveiligingseisen in het algemeen. Met onze kennis over de IEC 62443 normering zitten we nog beter op één lijn met onze klanten, aangezien deze normering zich richt op IT-beveiliging van industriële machines.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.