NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Kennis van het veld tot in de wolken
Een oude Emerson (het vroegere GE Fanuc) PLC vervangen door een nieuwe? Met een standaard PLC en -sturing is dat al op een halfuur geklaard.

Kennis van het veld tot in de wolken

Industriële automatisering draait vandaag om het samenspel tussen hardware en software. Je moet de juiste data genereren om de gewenste resultaten te halen. Of het nu gaat om het optimaliseren van de sturing of het genereren van een nieuwe businesscase. Dat is net de sterkte van Control & Protection uit Wilrijk. Enerzijds met de keuze voor gerenommeerde producten voor industriële automatisering, anderzijds met de kennis en ervaring van zijn team dat de klant altijd centraal zet. Want voor Control & Protection is klantentevredenheid de beste return on investment.

Control & Protection ontstond 45 jaar geleden als een spin-off. Het begon vanuit de vraag van de markt naar expertise in industriële hoogspanningsbeveiliging. Van zodra de PLC-technologie aan zijn opmars begon, verlegde de focus zich naar industriële automatisering. Eerst louter naar de verdeling van de producten van Square D, GEC en Omron die de stap van conventioneel naar PLC-gestuurd mogelijk maakten, maar al snel werd de kennis en ervaring van het team in projecten gegoten om de engineering bij PLC-implementaties tot een goed einde te brengen. “Vandaag zit die integratiekennis vervat in zusterbedrijf Control & Protection Automation. Een verwevenheid die ook in onze dagdagelijkse bezigheden nog steeds een grote troef blijkt. Wij leggen ons nu toe op distributie met kennis van zaken rond drie pijlers: industriële automatisering, elektrische meet- en testtoestellen en passieve brandbeveiliging voor de Belgische markt. Sinds 2013 passen we die succesformule ook toe in Frankrijk onder de naam CP Solutions”, vertelt bestuurder Guy Denis.

Van links naar rechts: Guy Denis, Bernard Benker en Wouter Mathieu: “Het is net de kennis en ervaring van het team waarmee we ons onderscheiden.”

Toonaangevende merken

De rode draad doorheen het gamma is kwaliteit. Control & Protection kiest bewust voor internationaal toonaangevende producten. “Met gerenommeerde merken als Emerson, GE Digital, Kepware, OnRobot en ASEM in ons portfolio kunnen we een mooie match creëren voor klanten. Het zijn fabrikanten die dezelfde taal spreken als wij, die technologie vooropstellen en er een uitstekende service op na houden om klanten echt oplossingen aan te reiken. Tevredenheid is immers de beste return on investment”, gaat Bernard Benker verder. Hij is nu een drietal jaar aan de slag bij Control & Protection als sales engineer en heeft gezien hoe software steeds belangrijker wordt in industriële automatisering. “Dat vraagt zowel om kennis van machines als van de bovenliggende lagen om oplossingen aan te bieden die van diep in het veld tot helemaal in de cloud reiken. Dat is de sterkte van ons team van 130 medewerkers: we weten waar de data in de PLC te vinden is en hoe ze te koppelen naar andere systemen”, vat Benker samen. Een evolutie naar Industrie 4.0 die stap voor stap kan gebeuren. “De meeste klanten verkiezen vandaag nog een hybride systeem, waarbij de kernactiviteiten on premise blijven.”

Stap voor stap automatiseren en digitaliseren

Wat het gamma van Control & Protection onderscheidt is net die eenvoudige uitwisselbaarheid. “Een oude Emerson (het vroegere GE Fanuc) PLC vervangen door een nieuwe? Met een standaard PLC en -sturing is dat al op een halfuur geklaard. De productie hoeft zo nooit lang stil te liggen. De I/O kaarten bijvoorbeeld zijn compatibel met de nieuwe racks. Je kan op die manier ook stelselmatig gaan migreren, stap voor stap de kosten spreiden. En dat geldt evenzeer voor de software van GE Digital die zich makkelijk schalen op maat van de kleinste kmo of de grootste multinational en altijd kan meegroeien met de klant. Ook bij het connectiviteitsplatform van Kepware staat gebruiksgemak voorop. Eenvoudig, open naar boven en naar onder, stabiel en veilig”, geeft Wouter Mathieu aan, nu al twee jaar aan de slag bij Control & Protection als sales engineer. “Het zijn ook stuk voor stuk bedrijven die de communicatielijnen kort houden. Is er extra ondersteuning of training nodig, dan kunnen we dat altijd regelen.”

De software van GE Digital laat zich makkelijk schalen op maat van de kleinste kmo of de grootste multinational en kan altijd meegroeien met de klant.

Service centraal

Dat grote en kleine spelers uit uiteenlopende sectoren zoals farma, food & beverage, infrastructuur, chemie … voor Control & Protection kiezen heeft immers alles te maken met de service die het bedrijf uit Wilrijk aan zijn klanten biedt. Control & Protection vertrekt voor zijn klanten in de meeste gevallen uit een concrete probleemstelling. “Automatiseringsproducten zijn ook off the shelf te krijgen, het is net de kennis en ervaring van het team waarmee we ons onderscheiden. We zoeken voor ze uit wat ze echt nodig hebben en daarbij kijken we ook verder dan ons eigen portfolio. De klant verder helpen is wat centraal staat tot aan de engineering. Die laten we aan integratoren, maar we geven wel aan bij welke partners de klant daarvoor terechtkan. We willen voor onze klanten altijd de beste match verzorgen, tussen de hardware en de software en tussen de producten en de engineering”, besluit Benker.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.