NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Klaar voor mechanische engineering 4.0

Klaar voor mechanische engineering 4.0

Connectiviteit en snelheid zijn de fundamenten van moderne productiefaciliteiten. Met het I/O System Advanced, heeft WAGO een oplossing ontwikkeld die klaar is om alle eisen die aan een schaalbaar automatiseringssysteem gekoppeld worden aan te gaan. “Met dit nieuw en ongelooflijk snel IP20 I/O systeem, geven we een gezicht aan technologieën zoals OPC UA en TSN”, vertelt Jürgen Gorka, productmanager voor het I/O systeem.

Het nieuwe I/O System Advanced doet dienst als een gateway naar WAGO’s universele serie 750 I/O systemen. Het combineert op die manier de bewezen voordelen en functionaliteiten van de 750 reeks met een fris en ergonomisch ontwerp, mechanica die fouten uitsluit en uitstekende prestaties. Het resultaat? Korte reactietijden, hoge signaaltransmissie, synchroniciteit en de mogelijkheid om snelle Ethernet veldbussen te gebruiken (zoals PROFINET, EtherCAT, Ethernet/IP). Alles samen maakt dit het I/O System Advanced tot de nieuwe benchmark voor high-end industriële automatiseringssystemen. Maar het systeem heeft nog meer in petto. Zijn inherente krachten betekent dat er nog meer performantie in het vooruitzicht ligt wanneer communicatie-protocollen via TSN (Time-Sensitive Networking) in het I/O System Advanced kunnen geïntegreerd worden. “We scharen ons achter TSN omdat deze technologie cruciaal zal zijn voor consistent, flexibel, efficiënt en veilig netwerken”, legt Gorka uit.

Groot aantal interfaces voor eenvoudige toegang

Met het debuut van het I/O System Advanced, herlanceert WAGO tegelijk ook zijn PFC200 Controller. Deze kan het exterieurontwerp van het nieuwe systeem combineren met de PFC technologie die zich reeds bewezen heeft in de industrie. “Deze ontwikkeling stelt klanten in staat om met het nieuwe systeem vertrouwd te geraken op de eenvoudigst mogelijke manier”, vertelt Christian Bartelheimer, productmanager voor de PFC200 Controller. De nieuwe controller slaat een brug naar verschillende technologieën via het Linux besturingssysteem en Docker virtualisering (IT), evenals het IEC 61131 runtime systeem (OT). Data naar de cloud sturen en alle voordelen van berekeningen maken in de cloud liggen rechtstreeks voor het grijpen dankzij het grote aantal interfaces en de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden.

Beperkte investering van tijd en geld

Gebruikers kunnen profiteren van al deze troeven zonder een aanzienlijke hoeveelheid tijd of geld te besteden. Dat komt doordat het I/O System Advanced de bekende PFC functionaliteiten en programmatie op basis van Codesys via de e!COCKPIT Engineering Software ondersteunt. Bovendien laat deze gateway naar WAGO’s universele 750 reeks I/O System toe om de meer dan 500 modules rechtstreeks te connecteren, waardoor het volle rendement uit de investering kan gehaald worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.