NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Klein, kleiner, kleinst

Klein, kleiner, kleinst

Miniaturisatie opent de deur naar nieuwe applicaties. Denk maar aan toepassingen binnen de robotica, accu aangedreven voertuigen en drones, maar ook mechanische vergrendelingssystemen die ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Magnet-Schultz, de onbetwiste leider op het vlak van precisie solenoïdes, inclusief de zogenaamde shot bolts, speelt perfect in op deze trend naar miniaturisatie met de introductie van zijn allerkleinste elektromagnetische shot bolt ooit: GHUZ007. Rotero uit Woerden (NL) en Mechelen (B), specialist op het gebied van aandrijvingen, is verdeler van de robuuste vergrendelmagneten van dit Duitse merk. 

In heel wat toepassingen is het belangrijk dat de toegang tot een gebouw voor ongeautoriseerde personen beperkt of vermeden wordt. Dat kan onder meer met een shot bolt, aangestuurd door een regelsysteem dat controleert of iemand aan de vereisten voldoet om binnen of buiten te mogen. De ‘normale’ stand betekent dan ook dat deze shot bolt vergendeld is en als het voedingssysteem plots faalt, zal de shot bolt ook automatisch vergrendelen. Dat gebeurt meestal door de grendel uit te schuiven en te koppelen aan een gat in het bewegende onderdeel. Deze toestand is pas weer op te heffen wanneer er weer voeding beschikbaar is en het regel­systeem aangeeft dat het veilig is.

Wel de allerkleinste, maar zeker niet minder stoer
Om in te spelen op de vraag naar kleinere componenten ontwikkelde Magnet-Schultz de allerkleinste elektromagnetische shot bolt ooit, nauwelijks groter dan een batterij van een gehoorapparaat. De cilinder heeft een lengte van slechts 20 mm en een diameter van 7 mm en is uitgerust met een M6 draadeind voor montage op een frame of paneel. De grendel van 2,5 mm heeft een laterale kracht van 15 N en komt bij bekrachtiging (12 VDC) 1 mm uit de behuizing, waarmee hij het vergrendelde onderdeel vrijgeeft. Het is meteen een eenvoudige, elegante en zeer betrouwbare oplossing voor een groot aantal vergrendel- en ontgrendeltoepassingen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.