NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Korte BLDC servomotor met diameter van 16 mm

Korte BLDC servomotor met diameter van 16 mm

Compact powerhouse voor veeleisende toepassingen

De 1645 … BHS borstelloze DC-servomotor van FAULHABER legt de lat in zijn klasse hoger met een extreem korte responstijd, een hoog toerental en een hoge toegestane radiale belasting. De succesvolle BHx serie met een diameter van 16 mm wordt hiermee uitgebreid met een nog compactere versie, die nog maar 45 mm lang is. En net als de rest van het productaanbod wordt de extreem krachtige BLDC motor gekenmerkt door de geringe trilling en warmteontwikkeling. Daarom lijkt hij voorbestemd voor toepassingen die veel vermogen in een kleine ruimte vergen.

De BHx serie bestaat uit aaneensluitende, borstelloze high-performance motoren met 2-poolstechnologie en een diameter van 16 mm. Bij 100.000 rpm bereikt de nieuwe 1645 … BHS versie een significant hoger toerental in vergelijking met motoren van vergelijkbare grootte die al op de markt zijn. Hij bereikt bovendien topwaarden bij de maximale radiale belasting (18 N), vermogensdichtheid (58,5 W) en koppel (8 mNm). In combinatie met een geschikte planetaire tandwielkast kan de motor een zeer hoog koppel van 800 nNm leveren bij maar 12.000 rpm.

De 1645 … BHS mag over een reeks andere voordelen pochen. Bij een efficiëntie van 90% en minimale warmteontwikkeling en trillingen, is de motor zeer energie-efficiënt. De extreem korte responstijd is te danken aan de zeer lage mechanische starttijdconstante en rotortraagheid, naast zijn zeer hoge hoekversnelling. In combinatie met de vlakke helling van de toerental-koppelkromme (429 rpm/mNm) resulteert dit in het optimale draaigedrag van de motor, die hiermee zonder vertragingen fluctuerende outputvereisten kan bijhouden.

Digitale Hall-sensoren zijn ingebouwd. Optioneel is een incrementele encoder verkrijgbaar. Er is een breed aanbod aan verbindingsonderdelen verkrijgbaar voor uiteenlopende toepassingen, van Speed en Motion Controller tot bediening en tandwielkast. Het robuuste, compacte ontwerp en de uitstekende prestatiedata maken hem bijzonder geschikt voor veeleisende toepassingen die weinig ruimte voor een motor hebben. Typische voorbeelden zijn elektrische grijpers, kleine handgereedschappen, robotsystemen, laboratorium-automatisering en alle soorten mechatronische apparatuur.

De ‘grote broers’ van de 1645 … BHS – te weten de 1660 … BHS en BHT serie – kunnen worden gebruikt als er meer ruimte voor de installatie is. Ook deze bieden topprestaties in hun grootteklassen. De twee versies zijn geoptimaliseerd voor hoge snelheid (BHS) en hoog koppel (BHT).

Visit us at the Hannover Messe

Hall 15, Stand H29

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.