NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Kracht van merk nog sterker dankzij vakmanschap van verdeler
De aandrijfcomponenten worden gebruikt in de meest uiteenlopende, vaak complexe toepassingen, zoals machinebouw, scheepvaart, mijnbouw, voedingsindustrie en zelfs offshore.

Kracht van merk nog sterker dankzij vakmanschap van verdeler

AZ Hollink is de vaste partner van de Duitse fabrikant RENK AG voor de verdeling van hun glijlagers, koppelingen en tandwielkasten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Afrika, goed voor 38 landen in totaal. Zaakvoerder Dieter Spillebeen en zijn team zijn vandaag niet alleen verantwoordelijk voor de verkoop van de producten, maar zetten ook in op technisch advies en service voor hun klanten.

Tekst Johan Debaere  |  Beeld AZ Hollink Benelux

AZ Hollink is wereldwijd leverancier van de hoog­waardige glijlagers, koppelingen en overige vermogen­distributieproducten van RENK AG. Het assortiment omvat horizontale en verticale glijlagers, E-lagers, M-lagers, boogtand- en turbo­tand­koppelingen, pennen- en lamel­len­­kop­pelingen, membraamkop­pelingen en tandwielkasten. “We zijn heel trots dat dit Duitse topmerk ons eind vorige eeuw als officiële handelspartner koos. Vandaag zijn we uitgegroeid tot één van de voornaamste RENK partners wereldwijd als officieel distributeur in 38 landen”, vertelt Dieter Spillebeen, director van de AZ Hollink Group met hoofdkantoor in Apeldoorn (Nederland). “We willen onze klanten toegevoegde waarde garanderen. Daarom staan we in voor de levering van de producten, maar denken ook met hen mee op zoek naar een gepaste oplossing voor hun specifieke toepassing. De aandrijfcomponenten zijn immers meestal klantspecifieke maatoplossingen, die ook nog eens gebruikt worden in de meest uiteenlopende, vaak complexe toepassingen, zoals machinebouw, scheepvaart, mijnbouw, voedingsindustrie en zelfs offshore.”

RENK AG is wereldleider in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige power transmissie-onderdelen.

Focus op één merk

Om naast RENK nog de andere merken uit het assortiment perfect te ondersteunen, moest het personeelsbestand gevoelig uitgebreid worden. Volgens sales manager Benelux Lars van der Weide is het echter in deze branche niet evident om technisch geschoold en enthousiast personeel te vinden: “We gingen zelfs buiten de landsgrenzen zoeken, maar kwamen van een kale reis terug. Daarop besloten we om een aantal partnerschappen stop te zetten om ons voluit op de distributie voor de RENK AG producten te concentreren. De markt van de hoogwaardige glijlagers, koppelingen en tandwielkasten biedt nog heel wat opportuniteiten en daarom willen we die nu nog agressiever gaan bewerken. We zijn gestart met een eigen serviceafdeling, die onder meer instaat voor onderhoud én het ingieten van de glijschalen. We kunnen die bij RENK laten ingieten, maar hebben in de loop der jaren de nodige knowhow met betrekking tot de toleranties opgebouwd, waardoor we dit nu ook zelf kunnen doen. Verder kunnen we bij problemen met de klant op zoek gaan naar de oorzaak en die grondig aanpakken.”

AZ Hollink levert het complete portfolio van RENK AG: glijlagers, boog- en turbotandkoppelingen, pennen- en lamellenkoppelingen, membraamkoppelingen en tandwielkasten.

Bespaar niet op onderhoud

Spillebeen staat al 25 jaar met passie aan het hoofd van de AZ Hollink Group. “Ik heb wel vaker handelaars gehad, die me zeiden ‘doe mij maar gewoon die of die koppeling of glijlager’, maar dan wist ik dat dit vroeg of laat voor problemen zorgde”, zegt hij. “Ik heb er dan ook altijd naar gestreefd om alle vragen tot in de kleinste details te bekijken om zo een gepaste oplossing te bieden.” Van de Weide geeft nog mee: “Op dit moment stellen we vast dat reparaties en inspecties niet altijd volgens de OEM-specificaties uitgevoerd worden. Vandaar dat we vanaf nu zelf Field Service Engineers, opgeleid door RENK, inzetten. Dankzij preventief onderhoud, inspecties en/of reparaties door RENK willen we stilstand bij klanten voorkomen én de daarbij horende kosten vermijden. Bovendien is het aanbevolen om te allen tijde een set vervangstukken op voorraad te houden van onderdelen die standaard onderhevig zijn aan slijtage, zodat bij onverhoopte miserie snel geschakeld kan worden. We kunnen deze zelfs voor langdurige opslag laten conserveren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.