Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Krachten bundelen voor innovatieve oplossingen in motion, robotica en vision

RC+-Express-screenshot—Hupico
HUPICO wierp zich de afgelopen jaren op als een solution partner die kan meedenken over creatieve oplossingen om uw processen te automatiseren.

Tekst | Hupico

Beeld | Hupico

13 maart 2023 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Automatisering wordt steeds complexer. Een goede partner aan je zijde maakt vaak het verschil. Dat is het minste dat je kan zeggen van HUPICO. Het bedrijf uit Eke wierp zich de afgelopen jaren op als een solution partner die kan meedenken over creatieve oplossingen om uw processen te automatiseren. Het resulteerde in een mooie lijst van referenties en een stevig basis om verder te groeien. In dat groeiverhaal zet HUPICO, onder leiding van Johan Paul, nu de volgende stap met de overname van GT ROBOTIQUE, een toonaangevende leverancier van EPSON robotica-oplossingen in Frankrijk. Zo schrijft HUPICO verder aan zijn internationaal verhaal, na activiteiten in België, Nederland en Luxemburg. 

Het jaar begon goed voor HUPICO. Het kondigde met trots de overname aan van GT ROBOTIQUE via zijn holding IAMTEC. 

Het bedrijf uit Grenoble kan meer dan 25 jaar ervaring voorleggen in robotica, met een sterke specialisatie in innovatieve visietoepassingen voor robots. Samen met zijn klanten ontwikkelt GT ROBOTIQUE oplossingen om de stap te zetten naar Industrie 4.0. Dynamische en flexibele automatisatieoplossingen die telkens tegemoetkomen aan de specifieke noden van de klant. Het doet dat al jaren als officieel verdeler van de robots van EPSON, een pionier in industriële robotica die tot de 100 meest innoverende bedrijven ter wereld behoort. Mooie adelbrieven, dus. 

Met de bundeling van krachten en expertise tussen HUPICO en GT ROBOTIQUE zullen klanten voortaan nog beter ondersteund kunnen worden. Johan Paul, managing director van HUPICO: “We zijn verheugd om GT ROBOTIQUE te verwelkomen in de HUPICO familie. Door deze overname kunnen we onze activiteiten op de internationale markt verder intensifiëren.”

Johan Paul (HUPICO): “Door deze overname kunnen we onze activiteiten op de internationale markt verder intensifiëren.”

Elkaar sterker maken

De reputatie van GT ROBOTIQUE op het gebied van innovatie en kwaliteit en zijn ervaren team maken het bedrijf de perfecte partner om de groei in Frankrijk te stimuleren. Samen willen ze elkaar nog beter maken en met de nieuwste oplossingen naar klanten in Frankrijk, Nederland, Luxemburg en België stappen, waarbij service nog steeds het hoogste goed is. Voor HUPICO betekent dit ook een nog groter bereik: het zal zijn oplossingen nu aan meer klanten aanbieden en zijn aanwezigheid op de Europese markt verder versterken. Ook EPSON schaart zich achter de krachtenbundeling. “HUPICO is de perfecte partner om
GT ROBOTIQUE in Frankrijk over te nemen. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring in de industrie is het goed uitgerust om het bedrijf naar nieuwe hoogtes te brengen. Hun professionalisme wordt door EPSON zeer gewaardeerd en we twijfelen er niet aan dat ze GT ROBOTIQUE een stap verder zullen brengen”, aldus Volker Spanier, head of manufacturing solutions EMEAR bij EPSON.

HUPICO en GT ROBOTIQUE staan voor dynamische en flexibele automatisatieoplossingen die telkens tegemoetkomen aan de specifieke noden van de klant.

Over HUPICO

HUPICO is opgericht in 1994 en heeft zich ontwikkeld tot een absolute Industrie 4.0-speler. Roboticaoplossingen, intralogistieke en toevoersystemen en smart glasses implementeren ze adequaat bij hun klanten. Van het ontwerp over de haalbaarheidsanalyse en testing tot een hands-on opleiding over het systeem. HUPICO verdeelt toonaangevende merken zoals EPSON, FlexFactory en Montratec in de Benelux.

Over GT Robotique

GT ROBOTIQUE werd opgericht in 1980 en is een toonaangevende leverancier van de EPSON robotica oplossingen in Frankrijk. GT ROBOTIQUE is officieel lid van de groep ‘Solution Providers – Industry of the Future’, erkend door CCI de France en de Industry of the Future Alliance. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details