LOGO! 8.3 goes cloud, met een waaier aan nieuwe mogelijkheden

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
LOGO! 8.3 goes cloud, met een waaier aan nieuwe mogelijkheden

LOGO! 8.3 goes cloud, met een waaier aan nieuwe mogelijkheden

De nieuwste versie LOGO! 8.3, maakt een rechtstreekse connectie met de cloud. Welke nieuwe voordelen en functionaliteiten levert u dat op?

Versie na versie biedt LOGO! almaar meer functies en presteert het systeem steeds beter. Terwijl de eerste generatie, uit al weer 1996, een geheugencapaciteit van 30 blokken bood, kan de nieuwste versie 8.3 meer dan 400 blokken aan. Tegelijk is Ethernet communicatie met tot 16 verbindingen vandaag standaard. Daardoor is de microcontroller een gevestigde technologie, naast conventionele besturingen en performante automatiseringsoplossingen, zoals de controllers van SIMATIC.

Maar dé innovatie die onze nieuwste versie LOGO! 8.3 met zich meebrengt, is de directe cloudverbinding.

Automatisering in de cloud ontwerpen en besturen

Eerst configureert u de LOGO!-modules en activeert u hun cloudverbinding, stap voor stap begeleid via de geüpdatete LOGO! Soft Comfort-engineeringssoftware 8.3. De webserver wordt in de cloud gehost. Daarna kunt u een automatiseringsproject in de cloud ontwerpen op uw smartphone, tablet of computer.

Tegelijk maakt u begeleid de nodige grafische websites en dashboards aan in de nieuwe gratis LOGO! Web Editor V2.0. Daarmee kunt u dan ook mobiel uw automatisering aansturen of gegevens ervan beheren en analyseren. Want voortaan moet de besturing van LOGO! niet meer stilgelegd worden, wanneer u data uit de modules wilt laten verwerken en raadplegen.

Ook IoT-toepassingen dankzij de cloud

Ongeacht uw locatie, realiseert u met LOGO! 8.3 dus eenvoudig kleine schakel- en automatiseringsoplossingen in gebouwbeheerssystemen en schakelkast-, machine- en apparatenbouw. Of u maakt er contact-, vertragings-, vergrendelings- en teleruptor mee, naast schakelblokken en tellers. Maar daarmee houden de mogelijkheden bijlange nog niet op.

Tegelijk kunt u LOGO! 8.3 als cloudgateway voor bestaande systemen gebruiken, dankzij diverse verbindingsmogelijkheden zoals Modbus TCP/IP, Konnex-bus (KNX) en ethernet. Dat laat toe om data naar de cloud te exporteren, waar ze beschikbaar zijn voor verdere verwerking en analyse. En dat maakt dan op zich weer IoT-toepassingen mogelijk, zoals energiegegevens monitoren, preventief onderhoud uitvoeren of flexibele service verlenen.

De verbinding van LOGO! 8.3 met de cloud verloopt via het TLS-protocol, voor een beveiligde gegevensoverdracht in twee richtingen, waarmee gegevens zowel op de modules gelezen als geschreven kunnen worden. LOGO! 8.3 valt in een eerste fase te verbinden met de cloud van Amazon Web Services (AWS). Maar ook connecties met MindSphere, het cloudgebaseerde open IoT-besturingssysteem van Siemens, en de Alibaba Cloud zijn gepland.

Aan de slag met LOGO! in de cloud?

Zoals vanouds valt LOGO! eenvoudig te installeren, met een minimale bedrading en gebruiksvriendelijke programmering. En dat op erg weinig plaats, dankzij het compacte design.

Bovendien gaat u erg eenvoudig aan de slag met LOGO! 8.3, door de intuïtieve software met een wizard, de starterskits van Siemens en de gratis webgebaseerde trainingen. Om nieuwe automatiseringen waar te maken, of bestaande toepassingen uit te breiden met cloudconnectiviteit, want u kunt de mogelijkheden van LOGO! 8.3 ook voor oudere modules programmeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.