NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Maak je seriële apparatuur klaar voor integratie in toekomstige netwerken
Moxa ontwikkelt en levert oplossingen om bedrijven toe te laten hun seriële apparatuur ook in de netwerken van de toekomst te kunnen gebruiken.

Maak je seriële apparatuur klaar voor integratie in toekomstige netwerken

Om hun operationele efficiëntie te verbeteren, streven bedrijven ernaar om steeds het meeste te halen uit de data op hun verschillende locaties. IT/OT-convergentie kan daarbij een belangrijke rol spelen. De meeste industriële apparatuur maakt echter gebruik van seriële interfaces, want die waren de afgelopen decennia een betrouwbare en kosteneffectieve optie voor systeemcommunicatie. Operatoren vragen zich af hoelang ze nog met serieel gebaseerde apparatuur kunnen werken, aangezien Ethernet-communicatie een van de hoekstenen van IT/OT-convergentie is. Er zijn echter oplossingen om seriële apparatuur te koppelen aan Ethernet-netwerken. Moxa geeft tips, waardoor het mogelijk is om langer uw seriële apparatuur te gebruiken.

Moxa zet al jaren fors in op de ontwikkeling van seriële producten. Sinds 1987 investeerde de firma elk jaar miljoenen dollars in de ontwikkeling van innovatieve en gebruiksvriendelijke producten voor haar seriële partners. Het gamma omvat vandaag meer dan 500 modellen van seriële/USB-connectiviteitsproducten. Moxa is dan ook uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van seriële connectiviteitsoplossingen en streeft ernaar de meest uiteenlopende oplossingen te bieden om connectiviteit voor oudere apparatuur mogelijk te maken tot het jaar 2030, en zelfs daarna. Het investeert niet alleen in de ontwikkeling van nieuwe communicatietechnologieën en connectiviteitsbeveiligingscapaciteit om te voldoen aan toekomstige netwerkvereisten, maar blijft ook de bestaande producten verder optimaliseren om verouderde apparaten gemakkelijk te integreren met moderne systemen. Met deze seriële connectiviteitsoplossingen kunnen seriële apparaten gemakkelijk en veilig in toekomstige netwerken geïntegreerd worden.

Het seriële productgamma van Moxa omvat device servers, converters, protocol gateways, USB-naar-serieel converters, en multiport seriële boards.

Klaar voor de toekomst

“Als toonaangevende leverancier biedt Moxa verschillende oplossingen die klanten helpen om seriële apparatuur ook te integreren in de netwerken van de toekomst. Deze producten koppelen seriële apparatuur aan moderne systemen via diverse interfaces en industriële protocollen. De fabrikant levert continu drivers die compatibel zijn met de moderne besturingssystemen en zorgt via ingebouwde functies voor de beveiliging van de installatie”, vertelt Karel Mus van verdeler Technolec. 

“Het gamma omvat serieel-naar-USB, serieel-naar-fiber, serieel-naar-ethernet, serieel-naar-draadloos en protocolconversies, waardoor seriële apparaten verbonden blijven met diverse interfaces en protocollen. Deze producten ondersteunen diverse besturingsplatforms, waaronder Windows, Linux en macOS, zodat ingenieurs seriële apparaten gemakkelijk in verschillende platforms kunnen integreren. De oplossingen voor serieel-naar-ethernet voldoen aan de norm IEC 62443-4-2 en omvatten functies die zorgen voor een verbeterde connectiviteitsbeveiliging van de aangesloten seriële apparatuur.”

Tips van een specialist

Klanten kunnen bij Moxa terecht voor waardevolle tips om hun seriële apparaten gemakkelijk langer te kunnen gebruiken. 

“In de eerste plaats moeten ze de verbindingsinterfaces bijwerken. Een oplossing die verschil­lende verbindingsinterfaces tussen seriële apparaten en moderne systemen overbrugt, helpt immers om tijd en moeite te besparen bij het vervangen van waardevolle middelen. Verder omvatten moderne systemen een verscheidenheid aan besturingsplatforms en protocollen. Een oplossing die seriële apparaten gemakkelijk in moderne systemen integreert, houdt de bestaande toepassingen draaiende met minimale inspanningen”, legt Mus uit. “Tot slot moet men ook rekening houden met de beveiliging. Een oplossing die de cyberbe­veiliging verbetert, houdt seriële apparatuur draaiende en verlicht de zorgen.”

Ruim aanbod

Het seriële productgamma van Moxa omvat device servers, converters, protocol gateways, USB-naar-serieel converters en multiport seriële boards. Technolec is de officiële verdeler van de producten van Moxa. De firma uit Temse is een value-added distributeur van producten en componenten die een efficiënte industriële automatisering toelaten. Het product blijft telkens ondergeschikt aan de oplossing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.