NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Maak uw Cloud efficiënter door uw procesgegevens te optimaliseren
De CoDeSys TBEN-L-PLC van Turck is een echte IIoT-Multitool: directe verbinding naar de Turck-Cloud zonder extra Edge Gateway, directe montage op de machine door de robuuste IP67-behuizing, communicatie als Profinet-apparaat en als Profinet-, Ethernet/IP-, Modbus TCP/RTU- of CANopen-master en vereenvoudiging van de projectering voor de gebruiker.

Maak uw Cloud efficiënter door uw procesgegevens te optimaliseren

In het tijdperk van Industrie 4.0 en IIoT krijgen automatiseringsleveranciers meer en meer te maken met verschillende soorten datacommunicatie. Het verwerven van de Beck IPC technologie luidde de geboorte in van de Turck Cloud Services. De cloud is de katalysator voor automatiseringstechnologie en de convergentie van de IT- en OT-protocollen. De transformatie van het businessmodel van bedrijven naar pay-per-use van machines of installaties illustreert het voordeel van de Cloud perfect: het beheer kan gemakkelijk via de Cloud worden afgehandeld. Daarvoor kan Turck de procesdata van de installatie capteren en koppelen aan de Cloud van de klant.

Van sensorsignaal tot digitaal onderhoudsplan met de I/O-modules en de Edge Controllers in IP67 van Turck.

Smart Data in plaats van Big Data

Het sensor-to-cloud-aanbod van Turck heeft zich specifiek afgestemd op de noden van de machinebouw. Met de Turck Cloud Services hoeft de gebruiker niet diep in de IT-wereld te duiken. Elke machinebouwer kan ermee werken. Hij hoeft alleen maar te definiëren welke gegevens hij in de Cloud wil verwerken. 

Vele oplossingen zijn typisch gebaseerd op Big Data. In de industrie is er echter meer vraag naar slimme gegevens. Het gaat er niet om zoveel mogelijk gegevens op te slaan, maar om de gegevens die door de sensoren gecapteerd worden op intelligente wijze te pre-processen, en in de automatisering te zien of deze gegevens conform zijn met het verwachte gedrag van de machine of installatie. Alleen wanneer er afwijkingen zijn van het normale gedrag, komt de Cloud in actie om te rapporteren, te waarschuwen en oplossingen voor te stellen.

Voordelen van pre-processing van data

Gedecentraliseerde pre-processing van data is bijzonder belangrijk, want als algemene regel geldt: hoe minder gegevens ik in de Cloud pomp, hoe veiliger de datatransmissie. Hierdoor worden ook de kosten voor de transmissie naar de Cloud beheersbaar. Ten slotte leidt gegevensbesparing ook tot gegevens­beveiliging en een beter eindresultaat.

Zoals bij alle oplossingen van Turck ligt de nadruk op openheid, door onder meer Multi­protocol, waardoor de systemen naadloos kunnen worden gekoppeld aan de systemen van de klant. De gecapteerde data kunnen bijgevolg worden doorgestuurd naar andere Clouds zoals MS Azure, Alibaba, AWS…

Deze pre-processing kan plaatsvinden in slimme sensoren via IO-Link, waarvan de waarden worden gebruikt voor Condition Monitoring en Predictive Maintenance. Vandaag is IO-Link de industriestandaard voor slimme sensoren en actuatoren. Deze standaard is door zijn voordelen algemeen ingeburgerd. De sensoren worden steeds slimmer en leveren bijvoorbeeld veel gegevens over identificatie, proceswaarden en ‘condities’. IO-Link als interface fungeert als een gegevensverzamelaar ter plaatse en gebruikers kunnen de gegevens deels ‘voorbewerkt’ naar de Cloud sture0n. IO-Link is de basis voor een efficiënt gebruik van sensor-naar-cloud communicatie.

Daarnaast worden data ook voorbewerkt in de I/O-modules. Alle Multiprotocol I/O-modules van Turck zijn standaard uitgerust met ARGEE, een intuïtieve web-gebaseerde software waardoor elke I/O-module een Field Logic Controller wordt en eenvoudige logische functies kan uitvoeren.

De webgebaseerde programmeeromgeving ARGEE breidt de block I/O-modules van het multiprotocol Ethernet-platform van Turck uit met logische functionaliteiten en verandert ze zo in Field Logic Controllers (FLC).

Kostenbesparing door IIoT-Multitool 

Turck biedt HMI/PLC operator panels en IP67-PLC’s aan met Edge Controllers die werken met het besturingsplatform CoDeSys 3.5.
Op die manier kan de gebruiker voor zichzelf de optimale mix van datavolume en pre-processing vinden. 

De TBEN-L-PLC is een bijzonder polyvalente tool. Het is een CoDeSys-PLC geschikt voor stand-alone oplossingen en decentrale concepten. Met de geïntegreerde verbinding naar de Turck-Cloud realiseert de gebruiker een besparing doordat er geen programmering van interfaces tussen PLC en gateway nodig is. Door de robuuste IP67-behuizing is montage direct in het veld mogelijk zonder schakelkast.

De IP67 TXF700 HMI/PLC kan niet alleen voor visualisatie worden gebruikt, maar kan desgewenst ook zonder CoDeSys als IIoT-gateway of Edge Controller worden gebruikt met Turck’s TX VisuPro. Naast de conventionele HMI-protocollen voor aansluiting op controllers, zoals Siemens, Beckhoff of Rockwell, ondersteunt TX VisuPro ook MQTT of OPC-UA als server en client. De TXF700 HMI’s kunnen gelijktijdig met maximaal acht protocollen communiceren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.