NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Maatwerk met de MAGNUM-demper van ACE: industriële stootdempers in de automatisering
Industriële stootdempers

Maatwerk met de MAGNUM-demper van ACE: industriële stootdempers in de automatisering

ACE heeft de zes productseries van de hoogwaardige industriële MAGNUM-stootdempers de afgelopen jaren doorontwikkeld tot maatwerkoplossingen voor klantspecifieke toepassingen. Om een antwoord te kunnen geven op de steeds hogere eisen uit de automatisering zet de dempingsspecialist in op de combinatie van een eigen modulair systeem, slimme simulatiesoftware en technische expertise die in zes decennia is opgebouwd.

Dwarsdoorsnede van een MAGNUM-demper

Door vooraf berekende specificaties, zoals het verkorten van de slaglengte en optimalisatie van de boringen en de terugstroming van de olie, zijn toepassingen gerealiseerd met botssnelheden van 30 m/s en energie-opnames die tot 250 procent hoger liggen dan bij standaarddempers. Bij standaarddempers liggen deze waarden tussen de 170 en 6.780 Nm per slag en 0,02 tot 5 m per seconde. Ze vormen een referentieklasse bij de middelgrote industriële stootdempers en zijn verkrijgbaar in de draadafmetingen M33x1,5 tot M64x2.

Het modulaire systeem van ACE bestaat uit industriële stootdempers voor een breed scala aan toepassingen. Voor toepassingen in extreme omstandigheden biedt ACE verschillende oliën en dichtingen, die geschikt zijn voor gebruik tussen -50 °C en 150 °C. Er zijn eveneens dempervarianten verkrijgbaar voor gebruik in cleanrooms. Daarnaast levert ACE stootdempers met diverse soorten olie die bijvoorbeeld geschikt zijn voor toepassingen in de levensmiddelenindustrie. Roestvast stalen varianten van de MAGNUM-dempers worden toegepast in agressieve omgevingen of op plaatsen waar uiterlijk en uitstraling belangrijk zijn.

Speciale toebehoren zoals geleidingspennen breiden het spectrum van toepassingen nog verder uit. Zij maken een belasting tot een botshoek van 25 graden mogelijk – met dezelfde levensduur. Speciale PU-koppen zorgen voor extra geluidsisolatie.

Weergave van het verloop van de geoptimaliseerde druk op de geleiding van de gewenste stootdemper van ACE met diameter

Engineers profiteren ook bij kleine en veiligheidsstootdempers van de genoemde voordelen. Dankzij het unieke modulaire systeem in combinatie met simulatiesoftware en de expertise van de engineers kan ACE met ieder ontwerp zorgen voor maatwerk in de automatisering. Zo kunnen hoogwaardige industriële stootdempers een bijdrage leveren aan maatwerkoplossingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.