NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Magnetisch encodersysteem met Drive-Cliq interface van Balluff

Magnetisch encodersysteem met Drive-Cliq interface van Balluff

De BML absolute magnetische encoder uit de SGA serie bewijst zich in elke toepassing waar een hoge absolute positienauwkeurigheid en eindpositienauwkeurigheid vereist zijn. Uitgebreide diagnosefuncties zorgen voor een betrouwbare werking en een efficiënter onderhoud. Met de Drive-Cliq interface kan het Balluff meetsysteem ook perfect worden geïntegreerd in Siemens besturingsomgevingen. Siemens heeft het systeem dienovereenkomstig gecertificeerd.

Plug and play installatie maakt integratie in het aandrijfsysteem eenvoudig. De besturing detecteert automatisch de sensor en zijn basisinstellingen. De sensor biedt ook een grote flexibiliteit, aangezien verwijderen en weer aanbrengen op de tape is toegestaan. Dit creëert eenvoudige en economische oplossingen voor veeleisende toepassingen op het gebied van automatisering en gereedschapsmachinebouw, met name voor speciaalmachines.

Omdat het systeem werkt op basis van magnetisme, is het bovendien extreem ongevoelig voor temperatuurveranderingen, vuil (zoals van stof en olie) of slijtage. Dankzij de compacte vormfactor is het meetsysteem ook in bestaande toepassingen eenvoudig te integreren, zelfs onder krappe montageomstandigheden. De royale leesafstand van 1,3 mm vergemakkelijkt installatie.

In de praktijk zorgt de permanente plausibiliteitscontrole voor een hoge betrouwbaarheid, aangezien de meetkwaliteit consequent door het systeem wordt gecontroleerd. De automatische conditiebewaking controleert de signaalkwaliteit en is, samen met de besturing, een handige manier om de functiereserve te evalueren.

Status LED’s en diagnosefuncties zorgen voor een betrouwbare werking en een efficiënter onderhoud. Het lineaire meetsysteem is geschikt voor zowel lange meetlengtes tot 48 meter als voor toepassingen die een hoge nauwkeurigheid vereisen. Met een nauwkeurigheid tot ± 12μm en een resolutie van 1μm voldoet het meetsysteem aan deze eisen. Het systeem is ook eenvoudig achteraf te monteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.