NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Marktleider pakt uit met cobotprimeur voor Benelux

Marktleider pakt uit met cobotprimeur voor Benelux

Cobots zijn de nieuwste en populairste variant in robotland. Universal Robots is de pionier in deze technologie. Om de blijvende groei en de kwaliteit in de Benelux te verzekeren, werd Industrial Cobotics in het leven geroepen. Het bedrijf doet sinds mei de distributie van deze cobots aan integratoren en machinebouwers of OEM’ers en eindklanten die zelf de integratie doen. Op de Empack mag u zich op de stand van Industrial Cobotics aan een Benelux-primeur verwachten.

Het Deense Universal Robots is de specialist bij uitstek in cobottechnologie. Hun cobots bewijzen zich al meer dan tien jaar in de dagelijkse industriële praktijk. De opmars van cobots heeft alles te maken met hun onmiskenbare troeven: ze zijn eenvoudig in gebruik, hoeven niet noodzakelijk achter een hekwerk te staan en kunnen zelfs in interactie gaan met mensen. Meer en meer bedrijven omarmen dan ook deze technologie. Door de aanwezige kennis en ervaring is Universal Robots de partner bij uitstek in dit verhaal. Het bedrijf is marktleider.

Distributie door Industrial Cobotics

“Het grote succes in de Benelux, maakte dat het nodig werd om het distributie- en integratieluik, dat voorheen verenigd zat bij Gibas Automation, op te splitsen. Zo kunnen we verdere groei van Universal Robots verzekeren. Wij vullen dat aanbod verder aan met producten en oplossingen van externe bedrijven die het inzetten en gebruiken van deze cobots nog sneller en efficiënter maken. Denk bijvoorbeeld aan grijpers, 2D- en 3D-camerasystemen, robottracks …”, vat general manager Peter Kiekens de belangrijkste activiteiten samen.

Advies, demo’s en testen

De rol als distributeur betekent voor Industrial Cobotics meer dan louter leverancier zijn. “Cobots mogen dan bekend staan om hun veiligheid en eenvoud. Toch komt er de nodige expertise bij kijken. Zo moet er bijvoorbeeld steeds een risicoanalyse gebeuren om de toepassing inherent veilig te maken. Wij willen wat dat betreft kort op de bal spelen, door advies, demo’s en testen aan onze klanten aan te bieden. Zo kunnen ze voor elk project dat ze hebben, hun vragen in verband met robottechnologie afvinken. Om het beste uit de investering te halen zal bovendien een gepaste opleiding en ondersteuning noodzakelijk zijn. Daarvoor kunnen ze uiteraard ook bij ons terecht.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.