Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Sensor & Vision

Meest compacte oplossing voor roterende encoders bij hogere asbelasting

Compact-voorzetlager-4
De nieuwe compacte voorzetlagers van TR-Electronic zijn optimaal afgestemd op de Cxx582 encoder reeks. De sensor wordt slechts 32 mm langer, de diameter blijft 58 mm.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | TR-Electronic

12 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor de aandrijving van de as van de encoder worden vaak kettingen en tandriemen ingezet. Zelfs de dubbele lagers van de Cxx582 serie, de nieuwste serie van absolute multiturn encoders van TR-Electronic, zijn slechts in beperkte mate hiervoor geschikt. De nieuwe compacte voorzetlagers brengen daarin nu verandering. Ze kunnen tot tien keer de asbelasting van een standaard encoder-as aan. Hierdoor zijn ketting- en tandriemaandrijvingen en zelfs zware meeloopwielen geen enkel probleem meer. Een perfecte tandem dus, die te zien zal zijn op stand 142 op Indumation.

Absolute encoders van TR-Electronic zijn dankzij hun compacte en robuuste constructie zeer goed bestand tegen mechanische belastingen zoals trillingen en schokken. Een mooi voorbeeld daarvan is de Cxx582 reeks van absolute multiturn encoders. De diameter van 58 mm wordt gezien als de industriestandaard voor absolute en incrementele encoders. Maar de reeks biedt veel meer dan doorsnee encoders. Zo zijn ze modulair opgebouwd, zodat er kan tegemoet gekomen worden aan de eisen van de gebruiker. Niks meer, niks minder. 

58 mm diameter blijft

Om deze absolute encoders nu ook bij toepassingen met ketting- of tandriemaandrijving of zelfs zware meeloopwielen te kunnen inzetten, lanceert TR-Electronic nieuwe compacte voorzetlagers, optimaal afgestemd op de Cxx582 encoder reeks. De sensor wordt slechts 32 mm langer, de diameter blijft 58 mm. Een tandem die geldt als TR-Electronic’s meest compacte oplossing voor hogere asbelasting. Het voorzetlager wordt samen met de encoder besteld en vormt bij levering een structurele eenheid met de sensor: een kant-en-klaar onderdeel dus voor logistiek en montage. 

Verkrijgbaar voor standaard- en SIL-encoders

De aansluiting aan de applicatiezijde is een standaardflens met een centreerkraag met een diameter van 36 mm (klemflens), die kan worden geklemd, met servoklemmen bevestigd of op een montageplaat geschroefd met de twee beschikbare gatenpatronen. De as heeft een diameter van 10 mm, wordt geleverd met een spie. Als optie is ook een centreerkraag van 50 mm (servoflens) leverbaar. De aandrijving is volledig vormsluitend. Dit betekent dat hetzelfde voorzetlager als optie ook beschikbaar is voor de functioneel veilige roterende encoders uit de Cxx582 reeks, zonder reducties in de SIL of De PL-classificatie van de sensor. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details