Meettechnologie voor elke industrie - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Meettechnologie voor elke industrie

Meettechnologie voor elke industrie

‘Measure the facts’: als credo kan het tellen. KROHNE doet er dan ook alles aan om voor elke applicatie in eender welke industrie een adequate meetoplossing te ontwikkelen. Standaardprocesvariabelen meten, procesdiagnostiek, informatie over het medium: het is allemaal nodig om een verbeterde procescontrole, efficiëntie en productie te realiseren.

Vandaag beschikt Krohne over een compleet productenportfolio van debiet-, niveau-, analyse-, druk- en temperatuurmeettechniek. De firma blijft de kaart van innovatie trekken, wat jaarlijks in tal van nieuwigheden resulteert. Zo mochten we dit jaar onder meer de nieuwe generatie 80 GHz radarniveautransmitters verwelkomen. Deze toestellen zijn geschikt voor vloeistoffen en vaste stoffenapplicaties in diverse industrieën. “Denk maar aan corosieve vloeistoffen, smalle tanks met interne obstructies, metingen in reactoren of poeders en stoffige omgevingen”, vertelt sales engineer Wim Lintermans. “Alle OPTIWAVE instrumenten zijn uitgevoerd met tweedraads 4 … 20 mA HART 7 communicatie en verkrijgbaar met een brede keuze aan procesaansluitingen vanaf ¾”. Ze worden geleverd met kostenloze PACTware™ DTM met volledige functionaliteit en kunnen voor explosiegevaarlijke toepassingen de benodigde goedkeuringen krijgen.”

OPTIWAVE

Alle OPTIWAVE instrumenten worden geleverd met kostenloze PACTware™ DTM met volledige functionaliteit en kunnen voor explosiegevaarlijke toepassingen de benodigde goedkeuringen krijgen.

Geen verlies van het meetsignaal
Nieuw is dat de KROHNE Optimass 1000, 2000, 6000 en 7000 nu over een MFC 400 converter beschikken. Lintermans: “Hiermee krijgen de gebruikers het voordeel van Entrained Gas Management (EGM™) wat betekent dat er geen verlies van het meetsignaal tot 100% gasinsluiting in het medium is.” Ten slotte is KROHNE bijzonder trots op de nieuwe Optibar 5060 eDP elektronische verschildrukmeting voor niveauapplicaties in open of gesloten tanks, verdampers, destillatiekolommen en processen met schuimvorming of roerwerken waar snelle responstijden noodzakelijk zijn. Lintermans: “Voor corrosieve vloeistoffen is het Optibar DS diafragma seal programma beschikbaar. De elektronische verschildrukmeting maakt gebruik van twee druktransmitters (Optibar PC/PM 5060) die via een kabel zijn verbonden. De twee procesdruktransmitters met metallische of keramische meetcellen worden aangesloten als elektronische verschildrukmeting. De Slave stuurt de drukwaarde naar de Master die om de 20 ms het drukverschil berekent tussen beide meetwaarden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.