NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Mens-machine-interface bij ongunstige omstandigheden

Mens-machine-interface bij ongunstige omstandigheden

Explosieveilige bedieningselementen met een groter temperatuurbereik

Met de nieuwe varianten van de Ex BF 80-serie richt de bedrijfsafdeling “Extreme” van steute zich niet op de massamarkt van gebruikers van bedieningspanelen voor mens-machine-interfaces. Integendeel, de nieuwe apparaten verschillen in een belangrijk opzicht van de conventionele serie: Ze zijn ontwikkeld voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen en een temperatuurbereik van -60 °C tot +65 °C.

De nieuwe serie is verkrijgbaar in drie behuizingsgroottes voor één, twee of drie bedieningsapparaten. De gebruiker kan kiezen tussen verschillende bedieningselementen, controlelampjes en sleutelschakelaars. Hiertoe behoren ook noodstopknoppen en paddestoelknoppen. Alle modellen zijn geschikt voor montage op bijv.machinebehuizingen of op wanden en panelen – ook en vooral bij een hoge belasting en ongunstige omstandigheden. Ze voldoen aan beschermingsklasse IP 66 en zijn van de grond af aan ontwikkeld voor “extreme” toepassingen.+

Op verzoek van enkele gebruikers heeft steute bij het aanbod het temperatuurbereik vergroot. Dit is mogelijk gemaakt door het nieuwe ontwerp van alle actuatoren. De (optisch nauwelijks herkenbare) veranderde vorm schept onder andere de voorwaarden voor het gebruik van afdichtingen die geschikt zijn voor toepassing bij lage temperaturen.

De uitbreiding van het temperatuurbereik tot -60 °C is in het nieuwe ATEX/IECEx-certificaat aangegeven. Het opent extra toepassingsmogelijkheden voor explosieveilige bedieningsapparatuur, bijv. in de scheepsbouw, de offshore-technologie en de olie- en gasindustrie. Zo wordt het lagetemperatuurbereik van de Extreme-schakelapparatuur van steute gestaag uitgebreid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.