Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Mens-machine-interface bij ongunstige omstandigheden

27 november 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Explosieveilige bedieningselementen met een groter temperatuurbereik

Met de nieuwe varianten van de Ex BF 80-serie richt de bedrijfsafdeling “Extreme” van steute zich niet op de massamarkt van gebruikers van bedieningspanelen voor mens-machine-interfaces. Integendeel, de nieuwe apparaten verschillen in een belangrijk opzicht van de conventionele serie: Ze zijn ontwikkeld voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen en een temperatuurbereik van -60 °C tot +65 °C.

De nieuwe serie is verkrijgbaar in drie behuizingsgroottes voor één, twee of drie bedieningsapparaten. De gebruiker kan kiezen tussen verschillende bedieningselementen, controlelampjes en sleutelschakelaars. Hiertoe behoren ook noodstopknoppen en paddestoelknoppen. Alle modellen zijn geschikt voor montage op bijv.machinebehuizingen of op wanden en panelen – ook en vooral bij een hoge belasting en ongunstige omstandigheden. Ze voldoen aan beschermingsklasse IP 66 en zijn van de grond af aan ontwikkeld voor “extreme” toepassingen.+

Op verzoek van enkele gebruikers heeft steute bij het aanbod het temperatuurbereik vergroot. Dit is mogelijk gemaakt door het nieuwe ontwerp van alle actuatoren. De (optisch nauwelijks herkenbare) veranderde vorm schept onder andere de voorwaarden voor het gebruik van afdichtingen die geschikt zijn voor toepassing bij lage temperaturen.

De uitbreiding van het temperatuurbereik tot -60 °C is in het nieuwe ATEX/IECEx-certificaat aangegeven. Het opent extra toepassingsmogelijkheden voor explosieveilige bedieningsapparatuur, bijv. in de scheepsbouw, de offshore-technologie en de olie- en gasindustrie. Zo wordt het lagetemperatuurbereik van de Extreme-schakelapparatuur van steute gestaag uitgebreid.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details