NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Minimale inspanning, maximale veiligheid
Met de geïntegreerde STO functie draagt de compacte en robuuste podis MS 5HP motorstarter van Wieland Electric niet alleen bij tot een veilige werking, hij maakt ook de planning en de bekabeling een stuk minder complex.

Minimale inspanning, maximale veiligheid

Een grote hap aan ruimte in de schakelkast, overgevulde kabelgoten en een complexe installatie van de verdeelkast. Wie motoren in transportsystemen veilig wil kunnen afschakelen op een conventionele manier, loopt tegen nogal wat problemen aan bij de bekabeling en energiedistributie. Om de installatie een pak gebruiksvriendelijker te maken ontwikkelde Wieland Electric de motorstarter podis MS 5HP. Niet alleen de kleinste motorstarter voor motoren met vermogens van 0,25 tot 4 kW, maar ook de eerste motorstarter met geïntegreerde Safe Torque Off (STO) veiligheid. Het maakt hem tot de eenvoudigste decentrale oplossing voor het aansturen van asynchrone motoren.

De podis MS 5HP motorstarter is een extreem compacte (178 x 261 mm), robuuste en gebruiksvriendelijke aandrijvingscomponent die dient voor motoren in het vermogensbereik van 0,25 tot 4 kW. Met deze component zet Wieland Electric zijn engagement in de ontwikkeling van decentrale aandrijftechnologie weer kracht bij. 

Dankzij de geïntegreerde STO functie (safe torque off) is de geconnecteerde motor torsievrij en kan de energietoevoer volledig los van het noodstopcircuit gebeuren. Als een gevolg hoeven de STO circuits niet langer via een centrale verdeler over lange afstanden gelegd worden en toegewezen aan een specifieke energieleiding, terwijl toch het hoogst mogelijke niveau van veiligheid voor mens en machine bereikt wordt. Hierdoor wordt het systeem een pak minder gevoelig voor interferentie, maar creëert het ook aanzienlijke voordelen op vlak van planning, voorraadbeheer en installatiewerk. 

Met andere woorden, een aandrijfoplossing die interessant is overal waar er transportbanden zijn en waar de ruimte beperkt is. Het geavanceerde thermisch ontwerp in combinatie met het elektronische, slijtagearme schakelen, draagt er overigens toe bij dat de podis MS 5HP motorstarter een lang leven beschoren is.

Door zijn compatibiliteit met het podis energiebussysteem van Wieland Electric, kan de gedecentraliseerde motorstarter al zijn troeven uitspelen.

Decentrale verdeling van energie

De innovatieve combinatie van starterfuncties zorgt ervoor dat er gedecentraliseerd gewerkt kan worden voor de verdeling van energie en de toewijzing van STO circuits in het veld. Daarenboven kan met een minimale inspanning het hoogste niveau van veiligheid (SIL 3 PL e) bereikt worden. Alle motorstarters in het noodstopcircuit zijn verbonden met vrouwelijke STO fittingen. Het STO circuit wordt vervolgens gemonitord en bediend via een ter plaatse opgewekte hulpvoeding en door een tweekanaals veiligheidsrelais. Er kunnen vanuit één energiepunt meerdere STO circuits bediend worden. 

De toepassing van een energiebussysteem zoals de podis 5G6 van Wieland Electric zorgt nog voor bijkomende voordelen door het scheiden van energie van andere signalen. De energieverdeling van meerdere motorstarters en hun motoren kunnen immers gecombineerd worden in een enkele lus. Dit spaart ruimte in de kabelgoten en maakt de bekabeling van verdeelkast een stuk eenvoudiger.

Breed toepassingsveld wereldwijd

De podis MS 5HP motorstarter is zo ontwikkeld, dat hij een energiebereik van 0,25 tot 4 kW aankan. Een formaat voor heel wat toepassingen, dus, waardoor de gebruiker minder opslag nodig heeft en kan besparen op zijn administratiekosten. Het aanschaffen en beheren van de materialen kan immers zonder inspanningen verlopen. 

Ook bij de eigenlijke installatie en inbedrijfstelling stond gebruiksgemak voorop. De motor kan volledig geprogrammeerd worden via DIP-schakelaars. Een intelligente webconfiguratorgids leidt de gebruiker stap voor stap langsheen alle instellingen voor de motor en de desbetreffende toepassing. Het enige wat daarvoor moet gebeuren is het scannen van de QR-code vooraan op de motorstarter met een smartphone of tablet. De decentrale controle en diagnose kunnen van overal en op elk moment gebeuren. 

Met internationale goedkeuringen zoals CE, cULus is de podis MS 5HP bovendien geschikt voor wereldwijd gebruik. Verder kan hij ook in zware industriële omstandigheden zijn mannetje staan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.