Modulaire opbouw van de stroombewaking - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Modulaire opbouw van de stroombewaking

Modulaire opbouw van de stroombewaking

Netvoedingen vormen het hart van machines en installaties. Ze zorgen voor de benodigde stroom en mogen daarom in geen geval onderbroken worden als gevolg van overstroom of kortsluiting. Dit kan immers leiden tot uitval van machines, productie en hoge kosten. Mico Pro, het nieuwe en innovatieve stroombewakingssysteem van Murrelektronik, zorgt voor een consequente beveiliging van alle lastaen doelgericht af – ‘zo laat als mogelijk, zo vroeg als noodzakelijk.’ Twee nieuwe systeemuitbreidingen maken deze oplossing nog veelzijdiger.

Murrelektronik is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van decentrale automatiseringstechniek voor machines en installaties. Dit Duits familiebedrijf, dat zich met stroomvoorziening, interfaces, aansluitkabels en IO-systemen op vier kerngebieden richt, is sinds 1975 uitgegroeid tot een wereldspeler met bijna 3.000 medewerkers in ruim 50 landen. De naam Murrelektronik staat synoniem voor kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. “Met Mico Pro stellen we een nieuw, vooruitstrevend stroombewakingssysteem voor, een modulair systeem voor bedrijfsspanningen van 12 en 24 VDC. Voor elke specifieke toepassing kan men de juiste componenten uit het uitgebreide gamma Mico Pro modules kiezen. Er zijn immers modules beschikbaar met één, twee of vier uitgangskanalen”, vertelt Lisette Verkooyen, coördinator marketing & communcation. “Ze zijn onderverdeeld in de zogenaamde Fix en Flex modules”. Bij de Fix modules zijn de uitschakelstromen van 2, 4, 6, 8, 10 en 16 A vast ingesteld, zodat deze niet onverhoopt veranderd kunnen worden, terwijl bij de Flex modules de uitgangen instelbaar zijn van 1 A tot 10 A, of 11 A tot 20 A. Hierdoor is een grote flexibiliteit mogelijk, bijvoorbeeld voor machine- en installatiebouwers met op

De Mico Pro met geïntegreerde voeding.

 

tie-management. Tegelijk wordt het aantal varianten gevoelig gereduceerd. Voor elke toepassing kan dan ook een op maat gemaakte Mico Pro geconfigureerd worden.”

Full Power – met geïntegreerde voeding

Nieuwe netvoedingen met een uitgangsstroom van 5 of 10 A kunnen direct in Mico Pro stations geïntegreerd worden. Aangezien ze de separate netvoeding vervangen, zorgen ze voor ruimtebesparing in de schakelkast. De netvoedingen nemen alle meldingen en signaleringen van de voedingsmodule – verzamelde alarmmelding, vroegtijdige 90%-waarschuwing, besturingssignaal voor onderhoud op afstand – één-op-één over. In parallel­bedrijf kan hierbij maximaal met 20 A gevoed worden. Het rendement is hoog, waardoor de temperaturen in de schakelkast laag blijven. De netvoedingen kunnen in een handomdraai en extra bedrading door praktische steekbruggen met de bewakingsmodules verbonden worden.

Er is keuze uit een breed gamma Mico Pro modules, die allemaal op een voedingsmodule aangesloten worden om een gesloten systeem te creëren.

 

NEC-Class-2 – vergemakkelijkt het UL-toelatingsproces

“Alle modules voor Mico Pro zijn volgens NEC-Class-2 gecertificeerd en kunnen maximaal 4 A stroom bewaken, wat zeer opmerkelijk is. Met een krachtige netvoeding kunnen op deze manier veel NEC-Class-2 laststroomcircuits opgebouwd worden”, gaat Verkooyen verder. “Volgens UL-definitie is er in dergelijke stroomcircuits op grond van de begrensde energietoevoer (100 VA) geen gevaar voor een elektrische schok noch voor brand. De schakelkastcomponenten die in een Class-2 circuit toegepast worden (volgens UL508A), moeten niet door UL gecertificeerd zijn, wat het toelatingsproces voor schakelkasten aanzienlijk eenvoudiger maakt.”

Vereenvoudiging van de bedrading in de schakelkast

Mico Pro beschikt over een geïntegreerde potentiaalverdeler. Elk kanaal heeft aansluitmogelijkheden voor +24 V en 0 V, waardoor externe 0 V-klemmen niet langer nodig zijn en het nulpotentiaal direct via de Mico Pro aangesloten kan worden. Dit zorgt voor een overzichtelijke installatie en een aanzienlijk lagere bedradingstijd. Door de schakelfunctie van de Mico Pro kunnen kanalen direct geschakeld worden en zijn geen extra relais of optocouplers meer nodig.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.