NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Modulaire switches als onderdeel van flexibele netwerktoepassingen
De modulaire switches van Moxa’s MDS-G4000 serie worden gebruikt in moderne onderstations met veel intelligente elektronische apparaten (IED’s).

Modulaire switches als onderdeel van flexibele netwerktoepassingen

In industriële omgevingen worden steeds meer apparaten met elkaar verbonden, waardoor een flexibel, schaalbaar en betrouwbaar netwerk onontbeerlijk is. Met de MDS-G4000 serie switches biedt Moxa een adaptieve industriële netwerkoplossing, die voldoet aan de continu veranderende eisen met betrekking tot het aantal benodigde interfaces en het type. Deze modulaire switches worden gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen.

Onderstations met intelligente elektronische apparaten (IED’s)

Traditionele onderstations maken gebruik van hard-wired links tussen apparaten die seriële verbindingen met een relatief lage snelheid via koperen draden uitvoeren. De intelligente elektronische apparatuur (IED’s) in de moderne onderstations zijn ontworpen rond de IEC 61850-standaard en kunnen verbonden worden met een high-speed Ethernet-bus, waardoor het eenvoudiger is om beheer, onderhoud en controle via een gecentraliseerd power SCADA-systeem te implementeren.

Om op het grote aantal intelligente elektronische apparaten (IED’s) in de onderstations te anticiperen, kan men MDS-G4012 switches van Moxa aan de basis van de netwerkinfrastructuur installeren. 

De schematische voorstelling van een infrastructuur met onderstations.

“Deze modulaire switches voldoen aan de vereisten van de IEC 61850-3 en IEEE 1613 normen”, vertelt Karel Mus van Technolec. “Een intelligente QoS-sturing zorgt ervoor dat kritische data prioritair doorgestuurd worden en de robuuste kast van het systeem garandeert een betrouwbare en vlotte communicatie in toepassingen waar de werking sterk beïnvloed kan worden door de omgeving. Dit zorgt voor een foutloze werking. Bovendien kunnen de geïsoleerde voedingsmodules ter plaatse vervangen worden zonder dat de switch uitgeschakeld moet worden, waardoor de werking van het onderstation nooit onderbroken wordt.” 

Voor de controle van subsystemen in olie- en gaspijpleidingen is een betrouwbaar netwerk nodig. In het controlecentrum biedt de MXview-netwerkbeheersoftware real-time data over de status van het netwerk.

De netwerkapparatuur moet ook beschermd zijn én blijven tegen cyberaanvallen. De MDS-G4012 switches zijn uitgerust met features die ervoor zorgen dat netwerken beter beveiligd zijn en dat niet-geautoriseerde personen geen toegang krijgen tot de switches. De cybersecurity-specialisten van Moxa kunnen snel reageren in geval van een eventuele zwakte in de cyberbeveiliging van de switches.

Volledig gedigitaliseerde olievelden

Olie- en gasmaatschappijen willen volledig gedigitaliseerde olievelden ontwikkelen. Voor de controle (IP-bewaking, ventilatie, brand) van de verschillende subsystemen in de pijpleidingen is een betrouwbaar netwerk nodig. Aangezien de pijpleiding zich ver van het controlecentrum bevindt, zijn bedrijven op zoek naar een duurzame oplossing die alle gegevens van de locaties te velde kan verzamelen en een communicatieverbinding met hoge bandbreedte kan realiseren met de afgelegen compressorstations en het netwerkmanagementcentrum.

De MDS-G4020 biedt een modulair platform om subsystemen over lange afstanden op een extern controlecentrum aan te sluiten, bijvoorbeeld bij olie- en gaspijpleidingen.

“De MDS-G4020-serie biedt een volledig modulair platform, uitgerust met glasvezelinter­faces, om subsystemen over lange afstanden op een extern controlecentrum aan te sluiten, terwijl Gigabit-bandbreedte met draadsnelheid geleverd wordt om video-, spraak- en datatransmissies van de apparatuur ‘in the field’ eenvoudig te verwerken. Het robuuste ontwerp van deze switches is ATEX Zone 2- en C1D2-gecertificeerd, en dus bestand tegen de extreme omstandigheden die bij dergelijke toepassingen met olie- en gaspijpleidingen voorkomen”, legt Karel Mus uit. “Om pijpleidingen op afstand consequent te controleren, biedt de oplossing een Gigabit netwerkhersteltijd van 50 ms om de flexibiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk te garanderen. Bovendien maakt het compacte design een installatie in DIN-railkasten mogelijk, terwijl het PoE-budget met hoge capaciteit gebruikt kan worden om nabijgelegen apparatuur van onderstations, waaronder IP-controlecamera’s en klepbedieningen, in te zetten en te voeden. In het controlecentrum biedt de MXview-netwerk­beheersoftware real-time data over de status van het netwerk. Zo kunnen de interne technische medewerkers gemakkelijk controleren en de field engineers tijdig informeren, waardoor het onderhoud vereenvoudigd wordt en de uptime gemaximaliseerd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.