Modularisering als basis voor standaardisatie en meer automatisering - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Modularisering als basis voor standaardisatie en meer automatisering

Modularisering als basis voor standaardisatie en meer automatisering

Het EF | A (Eplan Forum for Automated Engineering) event vindt dit jaar plaats in een hybride opzet. Net als in voorgaande jaren zal de nadruk liggen op modularisering, standaardisering en automatisering. Deze onderwerpen zijn van vitaal belang voor zowel management als gebruikers in de machine- en installatiebouw. Modularisatie is tenslotte de sleutel tot standaardisatie en, uiteindelijk, tot een hoger niveau van automatisering. Deelnemers van het EF|A worden, zowel op locatie als online, persoonlijk begeleid naar geautomatiseerde engineering met advies en strategieën.

Noteer de datum: EF|A 2022, 28 & 29 september 2022

Monheim, Duitsland – Of het nu live in Düsseldorf is of online tijdens de wereldwijde livestream, iedereen die geïnteresseerd is kan tijdens het EF|A Forum netwerken met experts uit andere industrietakken. Eplan creëerde hiervoor een speciale ruimte, met als achterliggende gedachte dat het volledige potentieel van automatisering vooral gedijt bij praktijkvoorbeelden, gebruikerservaringen van over de hele wereld en, niet in de laatste plaats, de persoonlijke dialoog tussen deelnemers. Het event wordt live gestreamd; internationale deelnemers kunnen naar wens gebruik maken van de simultaanvertaling.

De focus is: ontmoeten, ideeën uitwisselen, netwerken

Presentaties, workshops en hands-on sessies zullen ideeën en stimulansen aandragen voor iedereen, van topmanagement tot softwaregebruikers, over een breed scala van onderwerpen, waaronder:

– Modularisering van machines en producten

– Standaardisatie in engineering

– Automatisch aanmaken van schema’s, schakelkast layouts, stuklijsten en aanvullende productiedocumentatie

– Bekabeling van digital twins van een machine

– Ideeënuitwisseling over ‘shop and networking’ met andere decisionmakers.

Harold van Waardenburg, directeur Go-to-Market Management bij Eplan, zegt: “Als je je machine- of installatiesysteem vanaf de start van het ontwikkelingsproces modulariseert, leg je de basis voor standaardisatie.” Eplan´s directeur Business Development Achim Potthoff voegt daaraan toe: “Het doel is de hoogst mogelijke graad van automatisering, die we met tools en methodologieën samen met onze klanten ontwikkelen.”

Deelnemers kunnen tijdens het event uit eerste hand ervaren hoe dit in de praktijk werkt. Over het thema “Making the product fit for digitally networked value creation” geeft het bedrijf Achenbach Buschhütten, die dit met succes heeft gerealiseerd met een modulair bouwpakket, een presentatie. Dr Sandra Szech, CEO van Odego, geeft een lezing over “How to make building block development a success” en deelt haar ervaringen met het methodisch ontwikkelen en evalueren van modulaire systemen, naast andere onderwerpen. Ook de bedrijven Aartec Engineering BV en Sollich KG zullen zowel op locatie als online inzicht geven in praktische toepassingen.

Ook andere bedrijven, waaronder Grundfos en CadCabel, zullen hun praktijktoepassingen aan de EF|A deelnemers tonen. Experts van Eplan zullen deze voorbeelden aanvullen met methoden en strategieën voor modularisering, standaardisering en geautomatiseerde engineering met behulp van de eBuild, Eplan Cogineer en EEC oplossingen.

Zelf uitproberen: de hands-on sessies

Een van de hoogtepunten voor online deelnemers zijn de hands-on sessies, waarbij gebruikers de Eplan software zelf kunnen uitproberen. Schema’s genereren of machinebekabeling testen op een 3D model, het kan allemaal live worden getest en uitgeprobeerd voor een snelle eerste indruk van en beter inzicht in de mogelijkheden van de software. Eplan partners, zoals Configit, Encoway en SAE, zijn ook vertegenwoordigd met presentaties en virtuele partnerstands, en zijn zowel op locatie als online beschikbaar voor vragen en antwoorden.

Gratis registratie en meer informatie is te vinden op: https://event.eplan.com/EFIA-2022-EN

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.