NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Moet je de bestaande automatisering vervangen als je wilt moderniseren?

Moet je de bestaande automatisering vervangen als je wilt moderniseren?

Voor veel bedrijven betekenen termen als ‘modernisering’ en ‘industriële revolutie’ dat de bestaande automatisering vervangen moet worden. Ze zijn ook bang dat technologie die vandaag nieuw is, binnen enkele jaren achterhaald zal zijn. Hun schrik is echter onterecht, want met de nieuwste IIoT-oplossingen van Schneider Electric kan je hun nieuwe systemen eenvoudig in jouw bestaande versies integreren én profiteren van de (r)evolutie in automatisering zonder alles te moeten aanpassen. Bij de specialist heet dat ‘future-proofing’ en dat is goed voor de portemonnee en de planeet.

‘Future proofing’ is niet alleen van deze tijd. Veel van de huidige infrastructuur bestaat immers al tientallen jaren, zelfs eeuwen. Als we naar elektriciteit, telefoon en internet kijken, hebben we toch ook niet steeds weer alles opnieuw moeten opbellen als er een nieuwe technologie kwam. Zoiets is immers zeer duur, niet praktisch en onhoudbaar. We installeerden immers adapters, zoals een speciale box voor de stap naar digitale televisie of modems voor het internet, zodat we de oude analoge kabels van telefoondraden konden blijven gebruiken voor dit signaal.

Universeel automatiseringsplatform

Dankzij de nieuwste IIoT-oplossingen van Schneider Electric kan men bestaande industriële apparatuur sneller en eenvoudiger in de nieuwste technologieën integreren. Dat geldt trouwens ook voor upgrades in de toekomst. Dit is belangrijk omdat de technologie sneller evolueert dan ooit. Bedrijven moeten kunnen profiteren van deze nieuwe ontwikkelingen om hun efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid te verbeteren én hun positie in de markt te versterken.

Met het nieuwe universele automatiseringsplatform EcoStruxure Automation Expert moet je het bestaande automatiseringssysteem niet vervangen. En daar zijn een paar redenen voor:

1. Hardware en software zijn ontkoppeld

Stel je voor dat je een nieuwe telefoon moet kopen telkens je de software wil updaten. Klinkt misschien een beetje bizar, maar als een klant vandaag zijn besturingssystemen wil updaten, moet zowel hardware als software vervangen worden. EcoStruxure Automation Expert koppelt hardware los van software. Als bedrijven willen moderniseren, kunnen ze de software en applicatieprogramma’s gewoon behouden en alleen hun hardware updaten.

2. Pak in en hergebruik/vervang aanpak

Er wordt een soort adapter aan verouderde apparatuur en applicatieprogramma’s gekoppeld, waardoor deze in nieuwe technologieplatforms geïntegreerd kunnen worden. Op die manier kan men kosten besparen en verliest men minder tijd. Deze oplossing is ook duurzamer voor alle betrokkenen. Het zuinig omgaan met onze hulpbronnen is immers iets waar we op elk bedrijfsniveau rekening mee moeten houden.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn: de ‘future proofing’-benadering van Schneider Electric is goed voor jouw portemonnee, maar ook voor onze planeet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.