Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Nieuw in het explosieveilige programma van steute

15 januari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Robuuste noodtrekkoordschakelaars en bandscheefloopschakelaars voor explosiegevaarlijke gedeeltes.

De “Extreme”-uitvoeringen van de nieuwe trekkoordschakelaars en de ZS 92/ZS 92 SR-bandscheefloopschakelaars bewijzen zich al in de praktijk. Op de SPS 2019 toont steute voor het eerst de explosieveilige versies van de serie, die beide van de grond af aan zijn ontwikkeld voor extreme toepassingen. Tot de ontwerpeigenschappen behoren de zeer robuuste, meervoudig gepoedercoate aluminium behuizing (passivering, grondlaag, poedercoating), de hoge beschermingsgraad (IP 65) en de aanzienlijk geringere activeringskrachten en -wegen in vergelijking met de vorige versie. Dit vergemakkelijkt de bediening van de noodstopfunctie op de Ex ZS 92 S en zorgt er bovendien voor dat aan alle relevante internationale normen (bijv. voor noodstopschakelaars, trekkoordschakelaars en voor de veiligheid van continutransportbanden) op betrouwbare wijze wordt voldaan.

De noodstop-trekkoordschakelaars uit de Ex ZS 92 S-serie zijn verkrijgbaar met ATEX/IECExgoedkeuringen voor de zones 1 (gasexplosie) en 21 (stofexplosie). De Ex ZS 92 SRbandscheefloopschakelaars zullen goedkeuringen voor stofexplosiezone 21 krijgen.

Beide series kenmerken zich door een zeer lange levensduur, zelfs onder ongunstige omgevingsomstandigheden – en door hun flexibiliteit en veelzijdige montagemogelijkheden. De nieuwe explosieveilige schakelapparaten kunnen namelijk in verschillende “instellingswijzen” voor de activeringshendel en de ontgrendeling worden geleverd. Dit betekent dat deze in vrijwel elke denkbare gebruikspositie kunnen worden gemonteerd en ook voor het eerst aan de achterzijde.

De zeer eenvoudige instelling van het activeringspunt in stappen van 5°(van 5° tot 35° voor twee schakelelementen) verhoogt de flexibiliteit van de Ex ZS 92 SR in de praktijk eveneens. De compatibele aansluitafmetingen op zowel het voorgangermodel Ex ZS 90 als op andere in de handel verkrijgbare bandscheefloopschakelaars en trekkoordnoodschakelaars vereenvoudigen de aanpassing van de nieuwe serie aan bestaande (transport)systemen.

De Ex ZS 92 S kan worden gebruikt bij temperaturen van -10 tot +55 °C – met een kabellengte van max. 2 x 100 m. Met de Ex ZS 92 SR kan de positie van de bandscheefloophendel in stappen van 12° aan de specifieke behoeften worden aangepast.

Met deze twee series heeft steute zijn aanbod van zeer belastbare “Extreme”-schakelapparatuur voor gevaarlijke omgevingen uitgebreid. Typische toepassingen voor deze apparaten zijn te vinden in de internationale mijnbouwindustrie en in de productie van chemicaliën en bouwmaterialen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details