Nieuw magazijn om te blijven groeien met dezelfde service

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuw magazijn om te blijven groeien met dezelfde service
Omer Vanheer (rechts): “Ik heb de eer en het genoegen gehad om voor een bedrijf te werken dat zijn tijd altijd vooruit was. In Werner Lievens heb ik een heel capabele opvolger gevonden.”

Nieuw magazijn om te blijven groeien met dezelfde service

Een uitbreiding van het magazijn drong zich dan ook op om de scherpe levertijden te blijven waarmaken. De nieuwe bedrijfshal van 1.800 m² is sinds februari in gebruik en biedt ook alle mogelijkheden om in de toekomst grotere machines te verwerken. En die toekomst is ook organisatorisch verzekerd. Werner Lievens neemt de fakkel over van Omer Vanheer als managing director van WEG Benelux. Vanheer zal dit jaar met pensioen gaan.

WEG is een Braziliaanse fabrikant van elektrische motoren, motorreductoren, frequentieregelaars … Duurzaamheid is de rode draad in de innovatiecultuur van het bedrijf. Zo had het als een van de eerste fabrikanten zijn huiswerk klaar voor de erp-richtlijnen en kan het nu ook al motoren van klasse IE5 leveren. IE4 is nochtans pas binnen twee jaar verplicht. Met zijn locatie in Nijvel is de fabrikant van aandrijfoplossingen gesitueerd in het hart van de Benelux sinds ‘92. Belangrijk, want het bedrijf draagt familiale waarden hoog in het vaandel en wil vooral dicht bij zijn klanten staan. 

Daarnaast wil WEG Benelux zijn atelier verder uitbouwen. Er komt een aparte zone voor het testen en klaarmaken van de motoren voor verzending volgens de wensen van de klant.

Stock van 6 miljoen euro

Managing director Omer Vanheer: “Vandaag houden we ongeveer 18.000 motoren op stock. 95% daarvan zijn dedicated motoren voor klanten, specifiek aangepast aan hun noden dus. Door deze aanpak kunnen we de korte levertermijnen garanderen die klanten zo appreciëren.” Maar dat is niet de enige service waar WEG prat op gaat. In het magazijn dat 4.500 m² groot is, is ook 300 m² voorbehouden als werkplaats. “Hier kunnen we zelf motoren volledig aanpassen aan de behoeftes van de klant. Kleine aanpassingen, bijvoorbeeld aan flenzen, koelingen … of een specifieke coating kunnen een wereld van verschil betekenen voor een machinebouwer.” Maatwerk gaat zo op twee à vier dagen de deur uit richting klant.

Uitbreiding magazijn met 1.800 m²

De aanhoudende groei in dubbele cijfers maakt WEG Benelux meer vastberaden dan ooit om te houden aan zijn uitstekende reputatie in dienstverlening. Het bedrijf ging daarom aan tafel zitten met de eigenaar van het gebouw om een nieuwe bedrijfshal op te trekken. “Uiteraard om extra plaatsen in het rek te creëren, maar we willen met deze investering ook al inspelen op de trend naar grotere motoren. Alles is aanwezig om ook dergelijke motoren efficiënt te kunnen verwerken: verstevigde loskades en de mogelijkheid om een laadbrug te monteren”, aldus Vanheer. Daarnaast wil WEG Benelux zijn atelier verder uitbouwen. Er komt een aparte zone voor het testen en klaarmaken van de motoren voor verzending volgens de wensen van de klant. “Dat maakt extra ruimte vrij in het atelier zelf, die we onder meer zullen opvullen met extra ergonomische tafels om aan te werken. Daarnaast komt er ook een aangepast sas voor chauffeurs, een ontspanningsruimte en bureel en een nieuwe keuken en eetruimte. Ondanks Covid-19 willen we blijven investeren in onze mensen”, vult de nieuwe managing director Werner Lievens aan.

De nieuwe bedrijfshal van 1.800 m² is sinds februari in gebruik en biedt ook alle mogelijkheden om in de toekomst grotere motoren te verwerken.

Wissel van de wacht

Dat is meteen de tweede grote aankondiging van WEG Benelux aan het begin van 2021. Vanheer die al sinds 2003 bij WEG aan de slag is, zal dit jaar met pensioen gaan. Vanheer: “Ik heb de eer en het genoegen gehad om voor een bedrijf te werken dat zijn tijd altijd vooruit was en een team van gemotiveerde medewerkers te mogen aansturen. Zij zijn de bouwstenen van dit succesverhaal. Maar in Werner Lievens heb ik een heel capabele opvolger gevonden. Voor klanten zal er niks veranderen. WEG gaat met dezelfde menselijkheid, met dezelfde geest, met dezelfde ambitie zaken blijven doen. Ik blijf ook nog enkele maanden actief binnen het bedrijf om de overgang zo soepel mogelijk te maken.” 

Continuïteit in service garanderen

Lievens is al meer dan negen jaar actief binnen WEG Benelux als operations manager. In zijn functie was hij verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen binnen het bedrijf. Lievens: “Na één gesprek met Omer was ik meteen gebeten door de producten en de manier van werken van WEG. 50% van de omzet komt immers uit producten die de laatste drie jaar op de markt zijn gekomen. Altijd blijven verbeteren is waar het hier om draait. Ik heb dan ook geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om hier te beginnen. De voorbije jaren heb ik in mijn job de kans gekregen om zowel klanten en leveranciers als medewerkers te leren kennen. Ik mag nu verderzetten wat we al bijna dertig jaar aan het opbouwen zijn. Het belangrijkste daarbij is dat de klanten geen hinder ondervinden en de continuïteit en taken en service gegarandeerd blijft.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.