Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Nieuwe e-mobiliteitsexpert van B&R richt zich op batterijproductie

BnR-PR-22003-Nieuwe-e-mobiliteitsexpert-van-BR-richt-zich-op-batterijproductie
Als nieuwe industriemanager voor electromobility biedt Ronny Guber automatiseringsoplossingen voor de uitdagingen van batterijproductie welke gepaard gaan met de verschuiving naar elektrische voertuigen.

30 maart 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Vraag naar elektrische voertuigen creëert nieuwe productie-uitdagingen

B&R heeft Ronny Guber benoemd tot industriemanager voor electromobility. Hij biedt autofabrikanten en hun toeleveranciers één aanspreekpunt voor het oplossen van een nieuwe reeks uitdagingen op productiegebied. Nu de overgang van verbrandingsmotor naar elektrische motor in een stroomversnelling komt, zal de wereldwijde vraag naar accusystemen voor elektrische voortuigen steeds groter worden. Guber is ervan overtuigd dat automatisering de oplossing is voor het verlagen van de productiekosten en om de nodige efficiëntie te behalen.

Guber werkt samen met autofabrikanten en hun toeleveringspartners om dit cruciale knelpunt in de toeleveringsketen van elektrische voertuigen op te lossen en heeft daarbij een gemeenschappelijk probleem opgemerkt: “de traditionele benadering voor batterijproductie wordt belemmerd door stop-and-go inefficiënties en zijn kwetsbaar voor stilstand, zelfs voor kleine verstoringen.” Als industriemanager kijkt Guber uit naar het promoten van de visie van B&R voor een nieuwe generatie batterijfabrieken welke continue, op hoge snelheid kunnen produceren op een sterk verminderde voetafdruk. “Het is een keerpunt in de auto-industrie en we zijn blij dat we de batterijproducenten kunnen helpen om deze ommekeer te versnellen en een voorsprong te nemen.”

Automatisering biedt nieuwe kansen

Volgens Guber spelen de uitdagingen op het gebied van snelheid en efficiëntie bij de batterijproductie in op de sterke punten van een geïntegreerd ecosysteem met robotica, machine vision en andere componenten welke nauwkeurig gesynchroniseerd zijn rond een mechatronisch tracksysteem. In plaats van het traditionele lineaire model worden batterijcellen afzonderlijk door een netwerk van processtations bewogen en historisch stationaire taken kunnen nu in beweging met hoge snelheden worden uitgevoerd. “Met deze aanpak kunnen we veel productiestappen met 90% of meer versnellen en zo een toename van de productie per vierkante meter realiseren,” zegt Guber.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details