NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe G20 ZPA-rollenbaanmodule—Intelligent buffersysteem voor transporttechniek

Nieuwe G20 ZPA-rollenbaanmodule—Intelligent buffersysteem voor transporttechniek

Bij het transport van zware of breekbare goederen en toepassingen waar manuele taken aan te pas komen, vereenvoudigt Zero Pressure Accumulation (stuwdrukvrij transport) het werk op automatische transportbanden. Individueel getimede transportsystemen houden de vooraf ingestelde afstand tussen afzonderlijke producten en verpakkingen constant, en vermijden schade door ongewenste botsingen. Hoe kunnen transportbanden zo precies worden getimed? Met de nieuwe G20 ZPA-rollenbaanmodule van Pepperl+Fuchs kan je de aanvoer van pakketten op een transportband afstemmen op de snelheid van de pakketten die de band verlaten—voor elke module afzonderlijk en zonder tijdrovende programmering. Deze recent ontwikkelde module is bijzonder kostenefficiënt en vereist geen veldbusinfrastructuur, besturingssysteem, speciale tools of bijkomende bekabeling. Leer meer over deze intelligente oplossing!

Intelligente plug-and-playmodule

De G20 ZPA-module is eenvoudig te integreren. Elke module kan via perforatietechniek op een vlakke stroomvoedingskabel worden aangesloten. Er is geen speciaal gereedschap vereist, en het draaimechanisme van de module maakt verplaatsing ook veel eenvoudiger. Dit laat toe modulaire transportbandsegmenten te bouwen die onmiddellijk na opstelling beschikbaar zijn. Alle benodigde poorten worden ingebouwd in de dunne module, die makkelijk op de montagerail kan worden bevestigd voor een ordelijke en overzichtelijke installatielay-out.

Geïntegreerde logica zorgt voor een snelle indienstname en automatische omgevingsdetectie, inclusief besturing van de aangesloten motoren. Er is geen nood aan speciale apparatuur of programmering. Met behulp van drie draaiknoppen kunnen gebruikers de snelheid en draairichting instellen en één van de zeven besturingsmodi selecteren. Een optioneel ZPA-analysetool kan ook worden gebruikt voor indienstname en diagnostiek. Het genereert een automatische lijst van alle apparaten en hun instellingen.

Flexibele, kostenefficiënte oplossing voor transportbandsystemen

De nieuwe G20 ZPA-module adresseert rollen enkel wanneer het nodig is. Anders zet de module de rollen in slaapstand, wat de energiekosten aanzienlijk vermindert. Tezelfdertijd zorgen vijf start-en-stopintegratoren voor een trapsgewijze acceleratie en deceleratie van de transportbanden, wat de rolaandrijvingen langdurig beschermt. De module zorgt eveneens voor een flexibele installatie, omdat het apparaat onafhankelijk van de veldbus functioneert en de integratie van een totaal van 256 modules in seriële opstelling toelaat.

Zero Pressure Accumulation in Material Handling

Highlights van de intelligente G20 ZPA-module

  • G20 ZPA-module voor drukvrij transport in material handlingstoepassingen
  • Geïntegreerde logica voor een plug-and-play-indienstname zonder bijkomende apparatuur, besturingssysteem of programmering
  • Veldbusonafhankelijke integratie via perforatietechniek
  • Flexibele plaatsing en verplaatsing
  • ZPA-analysetool beschikbaar voor bijkomend toezicht

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.