Nieuwe geavanceerde modulaire remote I/O-oplossing in de kijker - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe geavanceerde modulaire remote I/O-oplossing in de kijker

Nieuwe geavanceerde modulaire remote I/O-oplossing in de kijker

In onze huidige maatschappij moet alles sneller en tegelijk nauwkeuriger gebeuren. Automatiseren speelt daarbij een cruciale rol. Moxa, in België vertegenwoordigd door Technolec, ontwikkelt betrouwbare netwerkoplossingen, die apparaten moeten toelaten om verbinding te maken, maar ook om te communiceren en samen te werken met systemen, processen en mensen. Met de ioThinx 4500 serie biedt de specialist IIoT-ready modulaire én cyberbeveiligde controllers en I/O’s met cloudconnectiviteit en hoge rekenkracht voor precisieregeling. ioThinx producten zijn ontworpen om I/O-gegevens van uw IIoT-toepassingen snel en veilig naar de cloud te brengen. Maak kennis met de ioThinx 4510 serie remote I/O-oplossing.

Met de ioThinx 4510 serie introduceert Moxa een geavanceerd modulair remote I/O product met een uniek hardware- en softwareontwerp, ideaal voor diverse toepassingen van dataverzameling in de industrie. Deze oplossing biedt de gebruiker tal van voordelen op vlak van configuratie, installatie en connectiviteit én voldoet aan IEC 62443 met betrekking tot cybersecurity.

Met de ioThinx 4510 serie introduceert Moxa een geavanceerd modulair remote I/O product, ideaal voor diverse toepassingen van dataverzameling in de industrie.

 

Eenvoudige webconfiguratie/herconfiguratie

Eén van de grootste problemen bij modulaire remote I/O-opstellingen is het dupliceren van configuratie-instellingen naar de bestaande modules met verschillende combinaties. Na het toevoegen, verplaatsen of verwijderen van een module moeten de instellingen van de ongewijzigde modules, inclusief het Modbus-adres en de RESTful API’s van de software, opnieuw geconfigureerd worden. De gebruiksvriendelijke webconfiguratietool van de ioThinx 4510 is speciaal ontworpen om de configuratie en herconfiguratie eenvoudig te maken. U hoeft slechts een paar eenvoudige wijzigingen aan te brengen, zonder dat u opnieuw moet configureren. Stel eenvoudig de modules in die u wilt wijzigen en bewaar de anderen zoals ze zijn. Bovendien ondersteunt de webinterface van de ioThinx 4510 de unieke namen van de module/het kanaal. Deze functie is ook van toepassing op Modbus TCP, MQTTT en RESTful API, waardoor gebruikers veel tijd besparen op ontwikkeling en implementatie.

Ingebouwde Modbus RTU Gateway Functie voor Modbus RTU Gateway

De ioThinx 4510 ondersteunt Modbus RTU Master voor het verzamelen van data van seriële meters. Die seriële gegevens kunnen naar verschillende protocollen, waaronder Modbus TCP, SNMP, MQTTT en RESTful, omgezet worden, waardoor gebruikers de gegevens in het protocol van hun keuze kunnen opvragen. Dit twee-in-een-ontwerp vermindert de complexiteit van het systeem en de totale installatietijd. Bovendien kunt u de levensduur van oudere apparaten verlengen door ze aan te sluiten op Ethernet en toegang te krijgen met behulp van een voorkeursprotocol.

Het unieke mechanische ontwerp van deze ioThinx 4510 beperkt de tijd nodig voor montage en demontage. Schroevendraaiers en andere gereedschappen zijn in feite niet nodig, ook niet voor de bedrading.

 

Eenvoudige montage en demontage zonder gereedschap

Het unieke mechanische ontwerp van deze ioThinx 4510 beperkt de tijd nodig voor montage en demontage. Schroevendraaiers en andere gereedschappen zijn in feite niet nodig: niet voor het monteren van de modules op een DIN-rail, en evenmin voor het aansluiten van de bedrading voor zowel communicatie als I/O-signalen. Bovendien zijn er geen gereedschappen nodig om de ioThinx van een DIN-rail te verwijderen, aangezien dat gebeurt met een vergrendelings- en ontgrendelingslipje.

I/O naar IT/OT-protocolconversie

De meeste IT-ingenieurs gebruiken SNMPv1/v2c/v3, MQTTT of RESTful API-protocollen, maar IA-ingenieurs zijn meer vertrouwd met operationele technologieën (OT), zoals Modbus. Met de ioThinx 4510 kunnen zowel IT- als OT-ingenieurs op eenvoudige wijze gegevens van hetzelfde I/O-apparaat verzamelen. De ioThinx 4510 spreekt verschillende protocollen, waaronder Modbus/TCP voor OT-technici, evenals SNMP en RESTful API voor IT-engineers. De ioThinx 4510 haalt I/O-gegevens op en converteert de gegevens naar elk van deze protocollen, zodat u uw toepassingen eenvoudig en moeiteloos kunt verbinden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.