Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Nieuwe meetapparaten van Siemens leggen energiegegevens met hogere nauwkeurigheid vast

im2019110085si

2 december 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Siemens Smart Infrastructure heeft de meetapparatuur 7KM PAC3220 en 7KM PAC3120 toegevoegd aan zijn Sentron energiemonitoringportfolio. Deze apparaten meten de energie- en systeemgegevens van gebouwen, infrastructuur en industriële installaties en sturen deze via standaard communicatieprotocols door naar meer geavanceerde systemen voor energiebeheer, automatisering en IoT-systemen. Deze gegevens kunnen dan worden gebruikt om energievreters te identificeren, systeemstoringen zo vroeg mogelijk op te sporen en uitvaltijden proactief te voorkomen. Zo kunnen bedrijven hun energie-efficiëntie en systeembeschikbaarheid duurzaam verhogen. De nieuwe apparaten zijn nauwkeuriger dan de vorige modellen en hebben een nieuw design.

De nieuwe 7KM PAC3220-apparaten zijn ontworpen voor geavanceerde energiebeheeractiviteiten in industriële omgevingen. Ze kunnen worden gebruikt in elk elektriciteitsnet van 50 Hertz (Hz) en 60 Hz en meten elektrische parameters zoals spanning, fasestroom en frequentie alsook actief, reactief en schijnbaar vermogen. Naast ogenblikkelijke waarden slaan de apparaten ook precieze gemiddelde waarden op voor periodes tussen 10 seconden en 15 minuten. Standaard communicatieprotocols zoals Modbus TCP, Profibus of Profinet kunnen worden gebruikt om de gegevens door te sturen naar bovenliggende systemen. Nieuwe functies omvatten een led-kleurenscherm op het toestel en een geïntegreerde webinterface waarmee de metingen in een browser kunnen worden weergegeven.

De 7KM PAC3120-apparaten bieden een eenvoudige en kostenefficiënte manier om aan de slag te gaan met energiemonitoring in gebouwen en infrastructuren, zoals kantoorgebouwen of datacenters. Ze registreren het energieverbruik en basiswaarden zoals stroom, spanning en vermogen. Het Modbus RTU-communicatieprotocol kan worden gebruikt voor gegevensoverdracht. De Sentron powermanager analysesoftware en de meetapparaten uit de 7KM PAC-reeks vormen samen een compleet en eenvoudig te implementeren energiemonitoringsysteem dat energiewaarden van infeed tot individuele stroomvoorzieningen opvangt en analyseert. De apparaten zijn gecertificeerd volgens de normen van de International Electrotechnical Commission (IEC) en Underwriters Laboratories (UL) en kunnen wereldwijd worden gebruikt. De meetapparaten zijn eenvoudig te installeren in bestaande stroomdistributiesystemen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details