Nieuwe modulen voor een efficiënte en betrouwbare signaalanalyse - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe modulen voor een efficiënte en betrouwbare signaalanalyse

Nieuwe modulen voor een efficiënte en betrouwbare signaalanalyse

Ruimtebesparend: veiligheidsrelaismodule SRB-E-302ST en uitgangsuitbreiding SRB-E-402EM

„Klein, digitaal en netwerkgebonden”. Dat is van toepassing op de nieuwe series veiligheidsschakelaars en -sensoren, maar ook op de analyse van de op de veiligheid gerichte signalen. Daarvoor staan de beide nieuwe veiligheidsmodulen.

Eén analyse-eenheid voor twee veiligheidssensoren: dat is de meest in het oog springende eigenschap van de veiligheidsmodule SRB-E-302ST, waarmee Schmersal meerdere modulen uit de oudere AES-serie vervangt. Hiermee kunnen alle gangbare elektromechanische en elektronische veiligheidsschakelaars en -sensoren evenals opto-elektronische veiligheidsinrichtingen (AOPD’s) bewaakt worden. Afhankelijk van de toepassing schakelt de module met de fail-safe relaiscontacten of schakelt storingsvrij met een fail-safe halfgeleideruitgang. Daarbij zijn toepassingen tot categorie 4/ PL e (EN ISO 13849-1) en SIL 3 (IEC 61508) mogelijk. 

De elektro-ontwerper bespaart zo ruimte in de schakelkast en kosten, bovendien kan van alle functies van een moderne veiligheidsmodule meteen twee keer gebruik worden gemaakt. De module kan één- of tweekanaals aangestuurd worden, functies zoals Stop 0, Autostart en Reset met flankbewaking zijn inbegrepen en met een draaiknop kunnen 24 geconfigureerde toepassingen geselecteerd worden. Met een tweede draaiknop gaat de gebruiker naar de startfunctie.

Eveneens nieuw is de uitbreiding van uitgang SRB-E-402EM die net als SRB-E-302ST is ondergebracht in de moderne en compacte behuizing van de SRB-E-serie. Hiermee kan de ontwerper contacten van veilige relais en halfgeleideruitgangen uitbreiden en versterken. Daarbij zijn vier veiligheidscontacten, twee meldcontacten en terug-meldcontacten beschikbaar. De nieuwe veiligheidsmodule kan als uitbreidingsmodule voor alle veiligheidsmodulen en -besturingen gebruikt worden die over een bewaking van het terug-meldcircuit beschikken. Vergeleken met de voorgaande serie onderscheidt hij zich o.a. door een compactere constructie en een verhoogd temperatuurbereik (-25 °C tot +60 °C). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.