Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Control & Network

Nieuwe safety fieldbox van schmersal

Sfb390pxv

26 april 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Op de universele toestelinterface met 8-polige M12-stekker kan een groot aantal verschillende veiligheidsschakelcomponenten worden aangesloten, zoals elektronische en elektromechanische veiligheidsvergrendelingen, sensoren, bedienpanelen, lichtgordijnen en schakelaars. Zelfs veiligheidsschakelcomponenten van derde fabrikanten kunnen zonder probleem via een adapter worden aangesloten.

Voor de evaluatie via de veilige PROFINET-/PROFIsafe-veldbusinterface worden de signalen van de aangesloten veiligheidsschakelcomponenten overgedragen aan een veiligheidsbesturing. Bij PROFIsafe gaat het om de functioneel veilige uitbreiding van de standaardcommunicatie via PROFINET. De op PROFIsafe gebaseerde communicatie is beveiligd tegen veranderingen, wijzigingen in de telegramvolgorde, fouten tijdens de overdracht, enz. Door de parallelle overdracht van de veiligheidssignalen kunnen de veiligheidsschakelcomponenten vrij worden gecombineerd in de veiligheidsbesturing. Bovendien kunnen de toestelaansluitingen van de fieldbox worden geconfigureerd voor het aansluiten van diverse toestellen. Dit garandeert de grootst mogelijke flexibiliteit bij het ontwikkelen van veiligheidsoplossingen. Daarnaast zijn alle toestelaansluitingen uitgerust met een zelf resettend zekeringselement ter bescherming van de kabel. Nadat de overbelasting aan de aansluiting weggenomen is, wordt het zekeringselement na een korte afkoelfase automatisch gereset.

Voordelen van de veilige fieldbox

“Bij de veilige fieldbox gaat het om een goedkope en eenvoudige installatieoplossing die bovendien individueel configureerbare en uiterst flexibele oplossingen mogelijk maakt voor de veiligheid van complexe installaties en machines”, zegt Udo Weber, productmanager Veiligheidstechnologie. “Daarnaast is een optimale transparantie van de processen gegarandeerd dankzij de bijkomende overdracht van alle diagnosesignalen van de aangesloten toestellen.”

Een korte samenvatting van de voordelen van de Safety Fieldbox: als ongecompliceerde plug-and-play-oplossing maakt zij een snelle montage en een fail-safe en kostenefficiënte installatie met een laag kostenplaatje op het gebied van de bedrading mogelijk.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details