NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
NORD breidt uit met nieuwe producten en strategische investeringen

NORD breidt uit met nieuwe producten en strategische investeringen

Getriebebau NORD GmbH & Co. KG heeft in het boekjaar 2019 een solide en doelgerichte groei gerealiseerd die zich weerspiegelt in een omzetstijging tot 750 miljoen euro. Investeringen in locaties en logistiek gaven een verdere impuls. Ook in de huidige crisis is NORD goed gepositioneerd. De ontwikkelingsactiviteiten en investeringen gaan door zoals gepland, zodat NORD een sterke partner blijft in de sector aandrijftechniek.

Momenteel breidt NORD DRIVESYSTEMS zijn kantoorcapaciteit in Suzhou, China, uit met 2.400 m2 en worden de assemblageruimte voor industriële reductoren en de logistieke ruimtes verder uitgebreid, evenals de spuiterij van de vestiging in Waunakee, VS. Daarnaast is de productie flink uitgebreid met de voltooiing van een nieuwe motorenfabriek in Wiechlice, Polen. Op een oppervlakte van ongeveer 10.000 m2 werden de motorassemblage en een nieuwe statorfabriek in gebruik genomen. Op slechts 40 km afstand, bij de Nowa Sól-fabriek, worden momenteel op een extra oppervlak van 10.000 m2 faciliteiten gebouwd voor productie, assemblage en logistiek, die eind 2020 zullen zijn voltooid. Begin 2021 zal NORD ook starten met de bouw van een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen, alsmede verpakkingsstations, een logistiekgebouw en bijbehorende goederenontvangst- en goederenafgifteruimtes op de locatie Bargteheide.

Innovaties en programma-uitbreiding

NORD DRIVESYSTEMS heeft vorig jaar met succes een breed scala aan innovaties voor de aandrijftechniek geïntroduceerd. In een concurrerende uitbreiding van het productprogramma zijn belangrijke toekomstige thema’s, zoals Industry 4.0 en energie-efficiëntie, evenals diversificatie van het aanbod van NORD aandrijfoplossingen meegenomen. De nieuwe NORDAC PRO SK 500P, bijvoorbeeld, is een innovatieve mijlpaal op het gebied van frequentieomvormers en biedt uitgebreide functionaliteit, connectiviteit en modulariteit. Naast de verbeterde eigenschappen en prestatiekenmerken, maakt de nieuwe generatie omvormers gebruik van de beproefde NORDAC-parameterstructuur en is fysiek en functioneel neerwaarts compatibel.

De serie MAXXDRIVE industriële reductoren is aangevuld met de nieuwe MAXXDRIVE® XT, waarmee het beproefde modulaire systeem voor toepassingen met hoge thermische grensvermogens worden geoptimaliseerd.

 

Hoge efficiëntie op alle niveaus

Een nieuwe IE5+ synchroonmotor met een aanzienlijk hogere energie-efficiëntie vult het programma elektromotoren aan. Door de constante efficiëntie in alle werkgebieden is hij bijzonder geschikt voor het reduceren van het aantal varianten en voor gebruik in de intralogistiek. De NORDCON APP is interessant voor alle gebruikers van aandrijftechniek. Voor het eerst biedt deze app een mobiele inbedrijfstellings- en serviceoplossing voor alle NORD aandrijvingen – waardoor installatie, onderhoud en probleemoplossing worden versneld. In de sector zware industrie is de serie MAXXDRIVE industriële reductoren aangevuld met de nieuwe MAXXDRIVE® XT, waarmee het beproefde modulaire systeem voor toepassingen met een hoog thermisch grensvermogen wordt geoptimaliseerd.

Concepten voor condition monitoring en predictief onderhoud maken de uitbreiding van het assortiment compleet. Hiermee kan NORD economische oplossingen realiseren om ontoelaatbare bedrijfstoestanden in een vroeg stadium te detecteren en ongeplande stilstand te vermijden, zowel voor kleine motorreductoren als voor grote industriële reductoren.

Een betrouwbare partner in de aandrijftechniek

Al meer dan 55 jaar is NORD DRIVESYSTEMS een betrouwbare partner voor de industrie. Als middelgroot familiebedrijf ontwikkelt NORD voortdurend nieuwe innovatieve product- en serviceoplossingen op het gebied van de aandrijftechniek. Competente ingenieurs in 36 landen adviseren klanten uit meer dan 100 industriesectoren, terwijl betrouwbare productie- en logistieke capaciteiten in Duitsland, Europa, Azië en Noord-Amerika en wereldwijde assemblage- en servicelocaties voor stabiliteit zorgen, zelfs in moeilijke situaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.