NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
NORD DRIVESYSTEMS op de SPS smart production solutions 2023 Energie-efficiënte aandrijvingen en oplossingen

NORD DRIVESYSTEMS op de SPS smart production solutions 2023 Energie-efficiënte aandrijvingen en oplossingen

Van 14 tot 16 november presenteert NORD DRIVESYSTEMS zijn brede productprogramma energie-efficiënte aandrijvingen en oplossingen op de SPS smart production solutions 2023. Het accent van de presentatie ligt op de NORD ECO optimalisatieservice, de NORDAC PRO en NORDAC ON serie omvormers, en de hoogrendement IE5+ synchroonmotoren.

Moderne automatisering vereist rendabele en energie-efficiënte aandrijfsystemen. NORD biedt met zijn modulaire productprogramma een verscheidenheid aan op maat gemaakte, hoog efficiënte aandrijvingen voor een groot aantal industrieën wereldwijd. Met zijn uitgebreide applicatie- en branchekennis ontwikkelde de fabrikant uit Bargteheide bovendien diensten die bedrijven attent maken op mogelijkheden om te besparen.

NORD ECO service

De NORD ECO service helpt bedrijven bij het vinden van de meest efficiënte aandrijfoplossing voor hun specifieke toepassing. Het gebruik van geschikte aandrijfsystemen helpt niet alleen bij het verlagen van het energieverbruik en de CO₂-uitstoot, maar bespaart ook kosten voor administratie, onderhoud en slijtage. Hiertoe meet en analyseert de NORD ECO box tot in detail het energieverbruik van individuele aandrijvingen.

NORDAC PRO: De allrounder onder de schakelkastomvormers 

De NORDAC PRO serie omvormers voor vermogens tot 22 kW biedt een grote verscheidenheid aan interfaces en functies in één productserie. Naast de ruimtebesparende installatie in de schakelkast door het slanke boekformaat, overtuigen de apparaten ook door hun hoge overbelastbaarheid en eenvoudige parametrering via een Bluetooth interface.

Decentrale frequentieomvormers voor horizontale transporttechniek 

NORD heeft zijn decentrale NORDAC ON frequentieomvormers speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de horizontale transporttechniek. De omvormerfamilie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde multiprotocol Ethernet interface, IIoT (Industrial Internet of Things) mogelijkheden, volledige connectiviteit en een compact ontwerp voor vermogens tot 3 kW. Bedrijfswaarden van de aandrijving en sensordata kunnen worden voorbewerkt door de geïntegreerde PLC van de regelaar en beschikbaar worden gesteld voor verdere verwerking, bijvoorbeeld voor taken op het gebied van conditiebewaking. Als onderdeel van het modulaire systeem van NORD kunnen de decentrale frequentieomvormers perfect worden gecombineerd met het programma motorreductoren van de fabrikant.

Efficiëntie op een nieuw niveau: NORD’s IE5+ motorgeneratie.

Zeer efficiënte synchrone aandrijvingen

NORD heeft zijn nieuwe IE5+ synchroonmotoren ontworpen met speciale aandacht voor hun gebruik in de intralogistiek en de voedings- en drankenindustrie. Ze zijn verkrijgbaar in een geventileerde en een gladde uitvoering, tot vermogens van 4,0 kW.

De decentrale NORDAC ON+ frequentieomvormer is speciaal geoptimaliseerd voor combinatie met de IE5+ synchroonmotor. Net als alle NORD frequentieomvormers is ook deze uitgerust met een krachtige PLC voor functies dichtbij de aandrijving.

NORD presenteert zijn uitgebreide programma oplossingen op de SPS in hal 3A, stand 451, en in hal 7A, stand 246.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.