NORD DRIVESYSTEMS op de Tire Technology 2019 - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
NORD DRIVESYSTEMS op de Tire Technology 2019

NORD DRIVESYSTEMS op de Tire Technology 2019

Op de Tire Technology 2019 in Hannover van 5 tot 7 maart 2019 presenteert NORD DRIVESYSTEMS veilige en efficiënte aandrijfoplossingen voor de bandenindustrie. De Noord-Duitse aandrijfspecialisten tonen onder andere hun LogiDrive systemen, speciale geëxtrudeerde flenzen en de NORD SK TU4-PNS PROFIsafe interfacemodule.

NORD DRIVESYSTEMS bedient een breed scala aan toepassingen in de bandenindustrie met branchespecifieke, innovatieve aandrijfoplossingen. Bezoekers van de Tire Technology 2019 kunnen dit met eigen ogen zien op de NORD-stand 8094 in hal 21. Op de belangrijkste Europese beurs voor bandenproductietechnologie toont het bedrijf zijn uitgebreide programma aandrijftechniek en speciaal op maat gemaakte systeemoplossingen voor de industrie.

LogiDrive: Kostenreductie door standaardisatie

NORD Drivesystems

De NORD SK TU4-PNS PROFIsafe module voldoet aan de strengste veiligheidseisen en garandeert een veilige communicatie in PROFINET omgevingen.

 

Naast intelligente netwerken is er ook behoefte aan economische aandrijfoplossingen, die bijvoorbeeld met de beproefde methode van het terugbrengen van het aantal varianten kunnen worden gerealiseerd. NORD DRIVESYSTEMS biedt met zijn LogiDrive systemen service- en onderhoudsvriendelijke plug & play technologie met de hoogste efficiency en betrouwbaarheid. De decentrale aandrijvingen zijn opgebouwd uit een energiebesparende IE4 synchroon motor met een nominaal vermogen tot 5,5 kW, een tweetraps kegelwielreductor en een NORDAC LINK frequentieregelaar die vlakbij de motor is gemonteerd. Het hele systeem is modulair opgebouwd, zodat alle aandrijfcomponenten afzonderlijk kunnen worden onderhouden.

Geëxtrudeerde flenzen voor maximale axiale krachten

NORD Drivesystems

Voor de MAXXDRIVETM industriële tandwielkasten van NORD DRIVESYSTEMS met nominale koppels van 15 tot 80 kNm zijn geëxtrudeerde flenzen beschikbaar.

 

Voor de MAXXDRIVETM industriële tandwielkasten in de maten 5 tot en met 11 met nominale koppels van 15 kNm tot 80 kNm zijn verschillende geëxtrudeerde flenzen beschikbaar. Dit maakt aanpassing aan praktisch alle gangbare aansluitmaten mogelijk. Royaal gedimensioneerde druklagers zorgen voor een veilige absorptie van proceskrachten en een lange levensduur. De optie ‘geëxtrudeerde flens’ kan worden aangepast aan de as van de applicatie en met meerdere lageropties optimaal worden afgestemd op de eisen van de klant. Dit biedt installateurs, fabrikanten en verwerkers van kunststof en rubber de mogelijkheid om veilige en zeer betrouwbare aandrijfeenheden te ontwikkelen die tevens zeer veelzijdig zijn.

Aandrijfeenheid met extra veiligheid

Functionele veiligheid wordt steeds belangrijker als fundamenteel onderdeel van het moderne machine- en installatieontwerp en is een onmisbaar aspect van de aandrijfsystemen van NORD. Momenteel levert NORD DRIVESYSTEMS frequentieregelaars met geïntegreerde STO en SS1. Met de SK TU4-PNS PROFIsafe module biedt de aandrijfspecialist fail-safe communicatie en veilige bewegingsfunctionaliteit volgens IEC 61800-5. Functies als SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor) kunnen worden geïntegreerd om de veilige stopfuncties van de aandrijfeenheden verder uit te breiden. Daarmee zorgt de PROFIsafe interfacemodule voor uitgebreide veiligheid bij een betrouwbare werking van installaties en machines.

NORD DRIVESYSTEMS vindt u op de Tire Technology 2019 in hal 21 op stand 8094.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.