NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
NORD op de Passenger Terminal Expo 2019: Impulsen voor luchthaventechnie

NORD op de Passenger Terminal Expo 2019: Impulsen voor luchthaventechnie

Op de Passenger Terminal Expo 2019 in Londen, VK, van 26-28 maart, presenteert NORD DRIVESYSTEMS gedecentraliseerde en innovatieve aandrijfoplossingen voor kosteneffectieve bagageafhandelingssystemen. Hoogtepunten hierbij zijn de efficiënte plug&play oplossing LogiDrive en de PROFIsafe interfacemodule voor de veilige werking van installaties en machines. Met de NORDCON APP en de bijbehorende Bluetooth stick ‘NORDAC ACCESS BT’ heeft het bedrijf een mobiele inbedrijfstellings- en serviceoplossing voor alle NORD aandrijvingen gecreëerd.

NORD decentrale aandrijftechniek wordt in vele toepassingen over de hele wereld gebruikt – ook in de luchthaventechniek, waar deze bijvoorbeeld bijdraagt aan de vlotte werking van bagageafhandelingssystemen. Innovatieve omvormers met geïntegreerde PLC voeren taken uit dicht bij de aandrijving en verminderen de belasting van het hogere besturingssysteem. De aandrijfcomponenten hebben een vermogensbereik tot 22 kW en kunnen worden geleverd met alle gangbare stekkerverbindingen. Ze kunnen vrij worden geconfigureerd en aangepast aan elke toepassing. Dankzij de in de omvormer geïntegreerde PLC kunnen de decentrale aandrijvingen master-slave groepen vormen, die met elkaar communiceren en zelfstandig besturingstaken op zich nemen. De PLC verwerkt de data van sensoren en actuatoren en kan autonoom besturingssequenties initiëren en aandrijf- en applicatiedata communiceren naar een controlecentrum, netwerkcomponenten of naar cloudopslag. Dit maakt permanente conditiemonitoring mogelijk en vormt daarmee de basis voor predictieve onderhoudsconcepten en optimale dimensionering van installaties.

Meer efficiëntie en veiligheid

Naast intelligente netwerken zijn er ook economische aandrijfoplossingen nodig, die bijvoorbeeld kunnen

worden gerealiseerd met een beproefde methode voor het verminderen van het aantal varianten. Met de LogiDrive systemen biedt NORD service- en onderhoudsvriendelijke plug & play technologie, met de hoogste efficiëntie en betrouwbaarheid. LogiDrive aandrijvingen bestaan uit energiezuinige IE4 motorreductoren, 2-traps kegeltandwielreductoren en decentrale frequentieregelaars voor optimale processen en kosten.

PROFIsafe module: extra veiligheid

Aangezien functionele veiligheid in moderne machines en installaties steeds belangrijker wordt, ondersteunt de optionele module NORD SK TU4-PNS van NORD DRIVESYSTEMS de implementatie van veilige response via PROFIsafe. Functies zoals SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor) kunnen worden geïntegreerd en zo de veilige stopfuncties van de aandrijvingen uitbreiden. De integratie van veiligheidsfuncties in de aandrijf unit biedt vele voordelen vergeleken met een aandrijfoplossing met discrete veiligheidstechnologie. Het vereist minder inbouwruimte, het aantal externe veiligheidscomponenten is kleiner en het systeem is modulair schaalbaar. De hoeveelheid bekabeling wordt tot een minimum beperkt, omdat er alleen nog een netwerkkabel nodig is. Een ander voordeel is de wereldwijde beschikbaarheid van veiligheidsdata voor de machine.

Mobiele service oplossingen

nord_nordcon_app2-kopieren

Met de NORDCON APP en de bijbehorende Bluetooth stick ‘NORDAC ACCESS BT’ heeft het bedrijf een mobiele inbedrijfstellings- en serviceoplossing voor alle NORD aandrijvingen gecreëerd.

 

Met de NORDCON APP en de bijbehorende Bluetooth stick ‘NORDAC ACCESS BT’ profiteren gebruikers van een dashboard-gebaseerd display voor aandrijfmonitoring en foutdiagnose. Parametrisering van aandrijvingen is eenvoudig met een Help functie en biedt snelle toegang tot parameters. De app biedt ook andere handige functies zoals back-up, herstel en oscilloscoop.

NORD DRIVESYSTEMS vindt u op de Passenger Terminal Expo op stand 5085.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.