NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nu ook eigen ATEX-motoren en frequentiesturingen verkrijgbaar

Nu ook eigen ATEX-motoren en frequentiesturingen verkrijgbaar

Bijna zeventig jaar ervaring leidt tot een unieke mix van kwaliteit, een groot gamma en klantgerichte service. Dat is Van Houcke ten voeten uit. Sinds kort zijn ook frequentiesturingen aan het gamma toegevoegd en vanaf januari kan u er terecht voor eigen MEZ ATEX-motoren. Klanten hebben dus nu genoeg aan één adres voor alles wat elektromotoren aangaat overal in hun productieproces.

Frequentiesturingen zijn een cruciale schakel om het toerental van een elektromotor te regelen voor een verbeterde procesregeling, een beter energierendement en minder mechanische spanningen. Ze konden dan ook niet ontbreken in het gamma van Van Houcke uit Jabbeke. Net zoals voor de motoren kiest Van Houcke voor een hoog aangeschreven fabrikant: INVT. Ze zijn uit voorraad beschikbaar in twee types: GD20-EU (0,4 tot 110 kW) en GD200A (0,75 tot 500 kW). Beide types zijn zeer eenvoudig om in te stellen en te gebruiken en standaard uitgerust met een STO-functie die beschermt tegen een onverwachte herstart van de motor. De uitvoeringen vanaf 4 kW beschikken ook over een geïntegreerde EMC-filter. Onder de 4 kW zijn ze apart verkrijgbaar voor extern gebruik. Het eerste model kenmerkt zich verder door zijn compacte formaat en het externe bedieningspaneel om parameters te kopiëren. De GD200A biedt bovendien VF en Sensorless Vector Control. Het volledige gamma van de GD20-EU is reeds leverbaar uit voorraad.

MEZ ATEX-motoren

Onderschrift plaatsen: Van Houcke beschikt over ATEX-motoren voor elke zone, voorzien van de nodige certificatie

MEZ ATEX-motoren

Het gamma werd sinds kort vervolledigd met twee-, vier-, zes- en achtpolige motoren in BG355.


Eigen MEZ ATEX-motoren
Vanaf januari zal Van Houcke ook uitpakken met eigen MEZ ATEX-motoren en dat voor alle zones en voorzien van de nodige certificatie. Hiermee kan het klanten ondersteunen met elektromotoren in elke zone van het productieproces. Voor ATEX Zone 1 doet Van Houcke een beroep op de motoren van het Duitse HEW, waarvoor het exclusief invoerder is. Van Houcke beschikt over ‘EC Type Examination Certificate’ voor Zone 21 motoren en ‘Type Examination Certificates’ voor Zone 2 en Zone 22 motoren in gietijzer met een frame van 71 tot 315 en vermogens van 200 kW bij 50 Hz en 230 kW bij 60 Hz. Een perfecte aanvulling op het reeds bestaande aanbod: kwalitatieve, driefasige MEZ elektromotoren in alle bouwgroottes van 63 tot en met 315, motoren in alle energieklasses van IE1 tot IE4, remmotoren en eenfasige motoren. De driefasige motoren zijn leverbaar in de spanningen 230/400 V en 400/690 V vanaf 0,06 tot 315 kW. Speciale spanningen zijn ook verkrijgbaar. Het gamma wordt vervolledigd met twee-, vier-, zes- en achtpolige uitvoeringen in BG355. FCM werd door Van Houcke opgestart toen de productie van eenfasige motoren bij MEZ Motoren Belgium werd stopgezet. De motoren uit deze reeks zijn hoogwaardige kwaliteitsmotoren, uit voorraad leverbaar op een spanning van 230 V en in vermogens van 0,15 tot 3 kW. Van Houcke mag zich met trots een van de weinige leveranciers noemen die zespolige motoren in het gamma draagt. 

MEZ ATEX-motoren

De enorme voorraad in het magazijn springt meteen in het oog.


Bovenal klantgericht
Van Houcke staat bekend om zijn uitstekende service, wat het dankt aan zijn team gespecialiseerde medewerkers. Dankzij de grote voorraad kan het bedrijf snel inspelen op de vraag van de klant. De klant kan zijn motoren zelfs 7 op 7 en 24 op 24 uur afhalen. Van Houcke kan complete aandrijvingen leveren volgens klantspecificaties voor een verscheidenheid aan toepassingen. Ook reductiekasten, koelvloeistofpompen, externe koelingen, V-riemen en V-riemschijven en alle mogelijke andere componenten van motoren zoals flenzen, kogellagers, waaiers en condensatoren zijn beschikbaar. Er wordt in samenspraak met de klant steeds gekeken naar de best mogelijke oplossing. Van Houcke kan onder andere herstellingen op verplaatsing uitvoeren, flenzen, assen en lagers aanpassen, motoren uitmeten en testen of een marine-uitvoering voorzien met hogere beschermingsklasses … 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.