Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Ondersteuning voor onderhoudsprocessen met RFID

RFID-2

3 januari 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Veiligheid is van het grootste belang bij het transport van potentieel gevaarlijke stoffen in de chemie en de procesindustrie. Om de veiligheid continu te garanderen zijn regelmatige inspectie en onderhoud van de leidingen verplicht door de wetgeving.

RFID
RFID-handhelds maken het mogelijk om onderhoudsprocessen efficiënt uit te voeren en te documenteren

Intuïtieve software maakt eenvoudige controle op uitgevoerd onderhoud mogelijk
De RFID-handhelds van Pepperl+Fuchs en ecom die gekoppeld zijn aan de specifieke software van Neoception zorgen voor gemakkelijk en efficiënt onderhoud, zelfs in gevaarlijke gebieden. Elke leiding is duidelijk herkenbaar via een UHF RFID-tag die de volgende informatie bevat:

 • – Apparaatnummer
 • – Datum en tijd van de test
 • – Leidinglengte en -diameter
 • – Geleidbaarheid
 • – Testdruk
 • – Datum van de volgende inspectie

Met behulp van de RFID-handheld en de “hose manager” software van Neoception, een start-up van Pepperl+Fuchs, wordt de auditor stap voor stap door de onderhoudsprocedure geleid. De automatische identificatie en gebruiksvriendelijke software elimineert vrijwel alle fouten. De resultaten van de test kunnen probleemloos overgedragen worden naar een back-end systeem en dienen als documentatie en bewijs van de uitgevoerde tests. Bij het ontwerpen van de gebruikersinterfaces werd ervoor gezorgd dat de toestellen ergonomisch en bedienbaar zijn met handschoenen.

Meer voordelen via extra functies

Bijkomende functies dragen bij om de werkprocessen nog beter te ondersteunen. Een lokalisatiefunctie, die de sterkte van het responssignaal van de tag meet, helpt om de zoektijd naar een testobject aanzienlijk te verkorten. Naast RFID kunnen ook alle optische 1-D- en 2D-codes via de geïntegreerde uitlezing worden gelezen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details