Ontdek innovatieve productontwikkelingen op Advanced Engineering

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Ontdek innovatieve productontwikkelingen op Advanced Engineering
Op 11 en 12 mei zetten meer dan 125 exposanten hun beste beentje voor om de bezoekers te laten kennismaken met de meest innovatieve productontwikkelingen.

Ontdek innovatieve productontwikkelingen op Advanced Engineering

Het gaat extreem snel in de Belgische maakindustrie. We kunnen vandaag zelfs stellen dat nieuwe ontwikkelingen al ingeburgerd zijn vooraleer de behoefte in de markt blootgelegd wordt. Het komt erop aan te weten welke trends op til zijn, hoe de meest actuele vragen rond productontwikkeling beantwoord worden, en op welke kar je nu best kan springen. Antwoorden op deze vragen krijg je als bezoeker op Advanced Engineering in Antwerp Expo op 11 mei (10–18 u.) en 12 mei (10–17 u.).

Het volledige traject

Als maakbedrijf is het cruciaal om de trends op de voet te volgen en die dan tijdig te vertalen naar innovatieve oplossingen. De organisatoren van Advanced Engineering willen de Belgische maakindustrie helpen om die trends te herkennen en de meest actuele vragen rond productontwikkeling te beantwoorden. Dit tweedaags event in Antwerp Expo legt de focus op het volledige traject van de productontwikkeling. Vernieuwing manifesteert zich immers op elk niveau van dat traject: van vraag, idee en concept, over design, additive manufacturing, materiaalkeuze en prototyping, tot testing, high-end elektronica en connectiviteit. Bovendien werken innovaties sectoroverschrijdend en beïnvloeden alle mogelijke productieprocessen elkaar, waardoor de lat steeds hoger komt te liggen.

Bezoekers kunnen ook inschrijven voor inspiration en in-depth sessions en verspreid over de beursvloer vinden ze ook verschillende ‘experience zones’.

Inspiratie en netwerking

Advanced Engineering is de place to be om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen van meer dan 125 exposanten en te netwerken tussen tal van specialisten op het vlak van innovatieve productontwikkeling. Dit event combineert de beursvloer immers met verschillende ‘inspiration sessions’ met gerenommeerde sprekers als Erica Caluwaerts (Schepen Innovatie Stad Antwerpen), An Steegen (Barco), Koen Verhaert (Verhaert Innovations), Prof. Jan Rabaey (Berkeley & imec), Ingrid Van de Voorde (Nokia Bell Labs Belgium, Nicolas Deruytter (ML6) en Bart Van Der Schueren (Materialise). 

Daarnaast is er ook een ‘in-depth programma’, waar SIM, Flanders Make, Sirris, Flam3D, Vlaams Al Onderzoeksprogramma en imec hun schouders onder zetten. 

Verspreid over de beursvloer kan je als bezoeker ook terecht in verschillende ‘experience zones’. Zo kan je in de VR/AR zone van XR Valley, gesponsord door HP & Silverdraft, kennismaken met de toptechnologie anno 2022 of de meerwaarde van intensieve partnerschappen binnen Industrie 4.0 voelen in de demo’s werkbaar werk van Vlaio. In de Al-Hub van The Beacon en Vlaams Al Onderzoeksprogramma ligt de klemtoon dan weer op artificiële intelligentie, en de Technovation Hub by KU Leuven brengt innovatieve, ondernemende en hoogtechnologische studententeams en student-ondernemers samen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.