Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Services & Solutions

Ontstoffingsfilter in XXL formaat

jetfilter

21 april 2022 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

TYPHOON BOUWT ONTSTOFFINGSFILTER IN XXL FORMAAT

In het uiterste oosten van België heeft Typhoon bij een producent van PET Foam isolatieplaten een afzuiginstallatie gebouwd voor maar liefst mogelijkheid tot 360.000m³/h in één filter. De afzuiginstallatie werd eveneens voorzien van een pneumatisch transport en opslagsilo voor het bewaren van de restfracties.

XXL FILTER: Plaats-en energiebesparing

Typhoon kon de ideale oplossing aanbieden door een onderdrukfilter te bouwen die perfect paste binnen de beschikbare ruimte in het gebouw. Dit kon enkel door de diverse process-en productielijnen samen te collecteren in één systeem. De filter werd dan ook zeer goed geëngineerd om bestand te zijn tegen te hoge onderdrukken gezien zijn omvang. De installatie beschikt over een automatisch reiniging systeem die gefragmenteerd alle filtermouwen ontdoet van het stof via persluchtpulsen.

Door gebruik te maken van frequentie gestuurde hoogrendementventilatoren en een doordachte aansturing kan het afzuigdebiet perfect ingeregeld worden. Dit resulteert eveneens in een grote energiebesparing wat in deze tijden een belangrijke topic is.

Door gebruik te maken van een filter met een platte bodem is het mogelijk om de volumineuze restfracties zonder risico op brugvorming en verstopping gedoseerd af te voeren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details