Ontstoffingsfilter in XXL formaat - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Ontstoffingsfilter in XXL formaat

Ontstoffingsfilter in XXL formaat

TYPHOON BOUWT ONTSTOFFINGSFILTER IN XXL FORMAAT

In het uiterste oosten van België heeft Typhoon bij een producent van PET Foam isolatieplaten een afzuiginstallatie gebouwd voor maar liefst mogelijkheid tot 360.000m³/h in één filter. De afzuiginstallatie werd eveneens voorzien van een pneumatisch transport en opslagsilo voor het bewaren van de restfracties.

XXL FILTER: Plaats-en energiebesparing

Typhoon kon de ideale oplossing aanbieden door een onderdrukfilter te bouwen die perfect paste binnen de beschikbare ruimte in het gebouw. Dit kon enkel door de diverse process-en productielijnen samen te collecteren in één systeem. De filter werd dan ook zeer goed geëngineerd om bestand te zijn tegen te hoge onderdrukken gezien zijn omvang. De installatie beschikt over een automatisch reiniging systeem die gefragmenteerd alle filtermouwen ontdoet van het stof via persluchtpulsen.

Door gebruik te maken van frequentie gestuurde hoogrendementventilatoren en een doordachte aansturing kan het afzuigdebiet perfect ingeregeld worden. Dit resulteert eveneens in een grote energiebesparing wat in deze tijden een belangrijke topic is.

Door gebruik te maken van een filter met een platte bodem is het mogelijk om de volumineuze restfracties zonder risico op brugvorming en verstopping gedoseerd af te voeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.