NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Oplossingen voor automatiseringswereld van de toekomst
Voor de voeding van veldbusmodules en motoren.

Oplossingen voor automatiseringswereld van de toekomst

Tijdens Indumation brengt automatiseringsspecialist Murrelektronik een aantal oplossingen extra onder de aandacht, waaronder diverse connectoren en de Vario X, een decentrale oplossing voor de automatiseringswereld van de toekomst.

​In machine-installaties werkt niets zonder connectoren. Hun prestaties bepalen of digitalisering succesvol is. De wereld van automatisering is daarom zo goed als haar connectoren. Ze brengen alles samen. Ze laten signalen, data en voeding stromen. Ze zorgen voor veiligheid, een soepele werking en een foutloze installatie. Murrelektronik presenteert tijdens Indumation voorgeconfectioneerde M8-, M12- en M23-connectoren, evenals ventielstekkers, in bijna alle kabellengtes van 30 centimeter tot 100 meter. Led en demping zijn vaak geïnte­greerd. Praktische adapters en T-stukken maken het systeem nog flexibeler. Daarnaast worden ze vervaardigd in rechte of haakse uitvoering. En ze zijn verkrijgbaar in pur, pvc of lasvonkbestendig pur.

De bekabeling heeft een temperatuurbereik van -50 tot +80 °C en kan tot tien miljoen wisselende buigcycli aan.

Belang van kwaliteit

Er zijn 75.000 verschillende aansluitkabels. Datakabels zijn er voor een betrouwbare overdracht van ethernet- en veldbuscommunicatie; signaalkabels voor het aansluiten van sensoren/actuatoren en IO-verdelers; voedingskabels voor de voeding van veldbusmodules en motoren; ventielstekkers voor de aansluiting van elektronisch regelbare kleppen… De verscheidenheid aan connectoren is enorm.

“Bij Murrelektronik begrijpen we het belang van kwaliteit”, zegt Tom Van Hootegem van Murrelektronik. “Daarom gaan al onze voorgemonteerde connectoren door een grondig testproces voordat ze de toepassingen bij klanten bereiken. We voeren diverse elektrische tests uit, waaronder een hoogspanningstest, tests op verwisselde draden en kortsluitingstests. De functionaliteit van de
connectoren wordt nauwkeurig getest en ze worden onderworpen aan een grondige visuele inspectie. Op deze manier kunnen we altijd hoogwaardige connectoren garanderen.”

Gemakkelijk alternatief

Bijzondere aandacht gaat uit naar MQ15 voedingsconnecoren. “Met de MQ15 is een kwartdraai alles wat nodig is om een veilige, IP67 geclassificeerde verbinding te creëren. Dit innovatieve quick-connect systeem reduceert de montagetijd voor installatie, service en onderhoud tot 80%. De gebruiker kan zowel visueel als met de hoorbare klik controleren of de connector correct is geïnstalleerd. Het compacte ontwerp en de hoge stroomoverdrachtswaarden (16 A continu bij 600 V AC) maken een groot aantal toepassingen mogelijk, waaronder het aansluiten van asynchrone of driefasenmotoren.”

Murrelektronik’s MQ15 water- en stofdichte connectoren leveren power aan machines en systemen en zijn ideaal voor het aansluiten van asynchrone en driefasenmotoren.

Decentrale oplossing

Murrelektronik brengt op Indumation niet alleen connectoren onder de aandacht. “Met de Vario-X bieden we de automatiseringssector een oplossing om efficiënte, intelligente en eenvoudige installatieconcepten te kunnen realiseren”, zegt Olaf Prein, hoofd van de Global Business Unit Automation bij Murrelektronik. Het is een modulair systeem dat sensor- en actuatorsystemen in de directe machineomgeving op een decentrale basis brengt. Daardoor biedt het een flexibele, schaalbare oplossing voor diverse toepassingen. 

Tijdsbesparing

Automatiseringsfuncties kunnen naar behoefte worden geschaald en decentraal worden geïmplementeerd, dus zonder conventionele schakelkastarchitectuur. Naast een systeem is Vario-X een installatieconcept dat kan worden aangepast aan specifieke doeleinden en eisen van de klant. “Vario-X biedt 100% decentrale, schakelkastloze automatisering”, aldus Prein. “Dankzij het geïntegreerde installatieconcept vermindert Vario-X de tijd die nodig is om een machine te installeren met ongeveer 40%.”

Vario-X is een modulair en zeer flexibel automatiseringssysteem dat alle automatiseringsfuncties voor het eerst decentraal in het veld brengt.

Van sensor tot cloud

Vario-X is meer dan alleen een verzameling backplanes, besturings­modules, kabels enzovoort. Een machinesysteem dat is geautomatiseerd met Vario-X kan ook worden vergezeld door een digital twin. Deze 1:1 virtuele weergave bevat alle functies en parameters van het toekomstige, levensechte systeem – en kan al in de projectfase worden gecreëerd, nog voordat het eerste mechanische onderdeel is besteld of gemonteerd. Hierdoor kunnen innovatieve toepassingen eenvoudig worden geïmplementeerd. 

MURRELEKTRONIK – Stand 615

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.