WEG introduceert WG50 tandwielkast - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
WEG introduceert WG50 tandwielkast

WEG introduceert WG50 tandwielkast

Tandwielkast ontworpen voor optimale krachtoverbrenging in industriële toepassingen

WEG, een wereldwijde fabrikant van tandwielkasten, generatoren, transformatoren en motoren, heeft de lancering aangekondigd van haar nieuwste innovatie, de WG50 tandwielkast. De geavanceerde industriële tandwielkast is speciaal ontworpen om de krachtoverbrenging in een breed scala van industriële toepassingen te optimaliseren en zet een nieuwe standaard in prestaties en betrouwbaarheid.

Het ontwerp van de WG50 tandwielkast bevat cilindrische tandwielen met schuine vertanding, wat zorgt voor een soepele en efficiënte werking en optimale prestaties en betrouwbaarheid. De WG50 tandwielkasten zijn ook verkrijgbaar met de optie van parallelle of haakse assen en zijn verkrijgbaar in verhoudingen van 6,30 tot 450 en capaciteiten van 22.000 tot 178.000 Newtonmeter (Nm). Grotere maten zullen later beschikbaar komen.

Met zijn precisiegeslepen tandflanken blinkt de WG50 tandwielkast uit in precisie en soepel schakelen. Daarnaast vertonen de uitgaande assen, die gemaakt zijn van gelegeerd staal en een warmtebehandeling hebben ondergaan, een uitzonderlijke sterkte en slijtvastheid. De nauwkeurige spelingen in alle zittingen en aseinden van de versnellingsbak zorgen voor naadloze compatibiliteit en efficiënte krachtoverbrenging.

Ontworpen met flexibiliteit en een modulaire constructie, kan de WG50 tandwielkast eenvoudig worden gemonteerd in verschillende werkposities, waardoor een naadloze integratie in bestaande systemen mogelijk is. Hij is op maat gemaakt voor een breed scala aan industrieën, waaronder mijnbouw, staalproductie, kunstmestproductie, pulp- en papierproductie en suiker- en ethanolproductie.

“De WG50 heeft geavanceerde tandwiel- en askenmerken die een nieuwe norm stellen voor krachtoverbrenging”, zegt Marek Lukaszczyk, marketingmanager Europa & Midden-Oosten bij WEG. “Bovendien zijn de tandwielen gemaakt van hoogwaardig gelegeerd staal en ondergaan ze strenge case-hardening en tempereerbehandelingen voor een verbeterde duurzaamheid. De constructie van de tandwielkast bestaat uit nodulair gietijzer van hoge kwaliteit, dat superieure sterkte en een lange levensduur biedt.”

De tandwielkast is ontworpen om bestand te zijn tegen externe omstandigheden, zoals een aantal starts per uur, schokken en trillingen. Daarnaast zorgt de onderhoudsvriendelijkheid van de tandwielkast voor betrouwbare prestaties onder standaardomstandigheden.

Met het oog op het gebruiksgemak vergemakkelijkt de WG50 tandwielkast het onderhoud. Dankzij het gedeelde ontwerp ter hoogte van het midden van de as zijn alle componenten eenvoudig toegankelijk, wat onderhoudstaken vereenvoudigt. De tandwielkast is ook uitgerust met een inspectiekap aan de bovenkant, waardoor de tandwielkast gemakkelijk kan worden geïnspecteerd zonder de geïnstalleerde apparatuur te verwijderen.

De WG50 tandwielkast is uitgerust met zelfuitlijnende rollagers die zijn gekozen om specifieke belastingen te weerstaan, waardoor optimale prestaties en een langere levensduur worden gegarandeerd. Voor efficiënte smering en koeling maakt de tandwielkast gebruik van dompelsmering voor tandwielen en lagers, met de optie van een oliepomp voor druksmering indien nodig.

De behuizing zelf dient als oliereservoir voor eenvoudig onderhoud. Om de thermische regulatie te verbeteren, voert het buitenoppervlak van de tandwielkast de warmte effectief af. Indien nodig kunnen extra koelopties worden gebruikt, zoals een spoel, ventilator of externe warmtewisselaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.