Elektrificatie voorop - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Elektrificatie voorop
In Nederland staat ‘elektrisch ombouwen’ verder dan in België.

Elektrificatie voorop

Elsto specialiseert zich in de ontwikkeling, productie en distributie van zowel standaard als op maat gemaakte mechanische aandrijvingen, inclusief de bijpassende besturingssystemen. Dankzij een uitgebreide voorraad van hoogkwalitatieve onderdelen en producten kan Elsto snel leveren. Van aangepaste oplossingen in motortechnologie tot de aanwezigheid op de Advanced Engineering-beurs, Elsto onderstreept opnieuw zijn deskundigheid en capaciteit voor innovatie in de machinebouw en aandrijftechnologie.

Bert Vanpeteghem, sales manager België, benadrukt dat Elsto’s kracht ligt in het op maat maken van oplossingen met zoveel mogelijk standaardonderdelen. “Onze uitgebreide voorraad, in combinatie met onze interne ontwerp- en productiecapaciteiten, stelt ons in staat om zelfs de meest uitdagende projecten aan te nemen. Een cruciaal onderdeel van onze strategie is het leveren van nieuwe apparatuur aan OEM’s en systeemintegratoren, waarbij voortdurende ondersteuning na levering essentieel is voor sterke klantrelaties. We zorgen er bovendien voor dat de betrouwbaarheid en efficiëntie van productieprocessen behouden blijft, door correcte installatie, onderhoud, revisie of retrofit.”

“We realiseren zelf aanpassingen aan motoren en reductoren, zowel op elektrisch als mechanisch vlak”, gaat Vanpeteghem verder. “Elektrische modificaties omvatten het installeren van thermistoren, stilstandverwarmers of het toepassen van nieuwe windingen voor afwijkende voltages. Mechanisch passen we componenten aan door bijvoorbeeld assen te verlengen, speciale flenzen te monteren, mechanische remmen toe te voegen, encoders te installeren of afwijkende montageopties te bieden.”

Een grote rupskraan ombouwen is niet zelden economisch meer verantwoord dan een nieuwe kopen.

Advanced Engineering (én Manufacturing)

Op 15 en 16 mei transformeert Antwerp Expo in het kloppende hart van de Belgische maakindustrie, ter gelegenheid van de vijfde jubileumeditie van dit prominente evenement. Met een focus op innovatieve productontwikkeling en verrijkt met Advanced Manufacturing (inclusief Welding Week – Subcontracting & Metal), wordt het scala aan aanbod uitgebreid en gediversifieerd. Dit trekt een breed spectrum aan bezoekers, van productingenieurs en R&D-teams tot productontwerpers, innovatiemanagers, en nu ook experts in lassen, metaalbewerking, en inkoop. Hierdoor wordt de Antwerp Expo het grootste Belgische evenement voor de maakindustrie, met meer dan 250 exposanten. Elsto mag hierbij uiteraard niet ontbreken.

Elsto, de vreemde eend in de bijt op Advanced Manufacturing (inclusief Welding Week – Subcontracting & Metal).

Waar mechanica en modernisering elkaar ontmoeten

“We zijn er al sinds 2018 kind aan huis. Niettegenstaande we toch een beetje de vreemde eend in de bijt zijn. We passen met onze puur mechanische aandrijfoplossingen misschien niet helemaal in de scope van deze beurs, maar we merken toch dat er heel wat engineers en andere professionals blijven ‘plakken’ in onze stand. Want hoeveel en hoe snel het ook verandert in onze industrie door allerlei (soms) futuristisch aandoende evoluties, op een bepaald moment moet iets louter mechanisch aangedreven worden. En dan zijn wij steeds in de buurt.”

“Waarmee we ook zullen uitpakken, is het ‘elektrificatie-gebeuren’. Verleden jaar stonden we daarmee in de Innovation Gallery. Het komt er eigenlijk op neer dat we machines die aangedreven worden op fossiele brandstof ombouwen naar batterij-aangedreven modellen. In Nederland staan ze daarin al heel wat verder, maar in België begint dit nu ook ingang te vinden. Dit wordt nu ook hier meer en meer gestimuleerd. In bepaalde wijken en vanaf bepaalde uren mogen aannemers geen lawaai meer maken. Maar als je dan bijvoorbeeld een grote rupskraan hebt, dan is het niet zelden economisch meer verantwoord dat je die kraan ombouwt dan dat je meteen een nieuwe moet kopen. Daarop zetten we nu ook heel hard in”, besluit Bert Vanpeteghem. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.