Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Services & Solutions

Optimale veiligheid, betrouwbaarheid en energiekwaliteit voor uw machines

Fortop_2899
Peter Herremans: “Als er één merk nog op ons verlanglijstje stond, dan was het DOLD. Ze zijn immers de referentie in de markt voor noodstoptechniek en veiligheidsrelais.”

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Fortop

22 februari 2023 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

Storingen of problemen binnen uw energiebeheer of installaties kunnen uw productie en bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen. Fortop helpt door deze processen te waarborgen en te versnellen. Met slimme componenten voor automatisering en energiemonitoring. Maar vooral ook met de juiste technische expertise en ondersteuning. 

Het verhaal van Fortop België begint met de passie van zaakvoerder Peter Herremans voor automatisering. Hij had die gebundeld in het bedrijf PH Systems, waarmee hij Belgische klanten al van oplossingen op maat voorzag sinds de jaren 2000. Zijn expertise deed tot over de grens in Nederland een belletje rinkelen toen ze voor een fabrikant een Belgische verdeler zochten.

“Eerst zijn we nog als twee aparte entiteiten blijven bestaan, maar sinds 2016 gebeurt alles onder dezelfde vlag van Fortop”, legt Herremans uit. “Het gamma waarmee we al die jaren geleden gestart zijn, heeft nog steeds dezelfde focus op automatisering en energiecontrole, maar werd sindsdien wel gevoelig uitgebreid om op elke vraag van klanten een gepast antwoord te kunnen bieden. Op die manier willen we een one-stop-shop zijn.”

Dold Safemaster STS is het enige interlock systeem met veiligheidscategorie PLe.

Korte, directe lijnen

Wie er de lijst van fabrikanten op de website van Fortop op naslaat, zal misschien niet de grootste namen uit de industrie ontdekken. “Een bewuste keuze”, zegt Herremans daarover. “Kwaliteit staat voorop in elk van onze keuzes. Laat dat duidelijk zijn. Maar we kijken ook naar het DNA van onze leveranciers, en of dat matcht met het onze en met het aanbod dat we al hebben. Daardoor komen we meestal bij kleinere, Europese familiebedrijven uit, vaak gespecialiseerd in een specifieke niche met automatiserings- en energiemonitoringproducten die echt het verschil kunnen maken. Die rechtstreekse lijn is belangrijk om onze klanten de juiste ondersteuning te geven. Als er zich dan een probleem voordoet, kunnen we hen eenvoudig met de engineer die het product ontwikkeld heeft in contact brengen. Dat is een ongelooflijke troef.”

Fortop helpt door uw processen te waarborgen en te versnellen met slimme componenten voor automatisering en energiemonitoring.

Expertise en eigen voorraad

Daaraan voegt Fortop dan zijn eigen expertise toe. “Het liefste gaan we een kijkje nemen ter plaatse. De klant weet meestal wel goed wat hij wil, maar daarom niet wat hij nodig heeft en wat wij door de breedte van ons gamma allemaal te bieden hebben. Door onze brede technische bagage, vergaard in alle sectoren van de industrie wat voor een gezonde kruisbestuiving zorgt, proberen we tot nieuwe, juistere oplossingen te komen. Oplossingen die een meerwaarde creëren, ook als er nog wat aanpassingen aan het standaardgamma nodig zijn. Dat is weer het voordeel van die rechtstreekse lijn.”

Kwalitatieve producten en het juiste advies verzekerd, dus. Voor Fortop is de derde factor in zijn klantgerichte service de beschikbaarheid. “We kunnen snel leveren door onze eigen voorraad en die in Nederland, en door de nabijheid van onze leveranciers. Op vlak van veiligheidscomponenten, bijvoorbeeld, konden we daarin echt het verschil maken de afgelopen maanden.” 

Dat groeiende marktaandeel wil Fortop ook in 2023 verder zetten. Een belangrijk nieuw wapen in die ambitie is de nieuwe naam die sinds begin januari aan het gamma is toegevoegd: DOLD.

Nieuw in het gamma: DOLD

Dat groeiende marktaandeel wil Fortop ook in 2023 verder zetten. Een belangrijk nieuw wapen in die ambitie is de nieuwe naam die sinds begin januari aan het gamma is toegevoegd: DOLD. 

“Als er één merk nog op ons verlanglijstje stond, dan was het DOLD”, geeft Herremans toe. In Nederland is de tandem DOLD en Fortop trouwens al enkele jaren een succes. “Ze waren zelf vragende partij om die formule nu naar België te kopiëren. En ook voor ons gamma betekent dit weer een mooie opportuniteit. Ze zijn immers de referentie in de markt voor noodstoptechniek en veiligheidsrelais. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld DOLD Safemaster STS (Sleutel Transfer Systeem) aanbieden, een robuuste technologie om machines te beveiligen, waar zeer veel vraag naar is.” (zie kaderstuk)

Alle relaistechnische noden invullen

Maar evengoed voor het tweede luik binnen Fortop, energiemonitoring, betekent DOLD een welgekomen aanvulling. “DOLD staat van oudsher sterk in meet- en controlerelais. Nu kunnen we voor onze klanten al hun relaistechnische noden invullen. Ze hebben intussen overigens ook oplossingen voor laadpalen. Het beste bewijs dat er door het bedrijf een nieuwe wind blaast, dat er weer volop geïnvesteerd wordt in innovatie. De zonen zijn de rangen komen vervoegen, de toekomst en de continuïteit van het bedrijf zijn verzekerd. Samen hopen we ook in België een mooi succesverhaal uit te bouwen”, besluit Herremans. 

Interlocksysteem met veiligheidscategorie PLe
De veiligheid van medewerkers én de machines in een gevaarlijke omgeving moet altijd voorop staan. Zeker als medewerkers het gevaarlijke gebied moeten betreden. Met het plaatsen van een interlock systeem beschermt u gevaarlijke werkgebieden tegen ongewenste of ongecontroleerde toegang. DOLD Safemaster STS is het enige interlock systeem met veiligheidscategorie PLe. Een van de voordelen is dat het grotendeels mechanisch is. De hoofdmodule wordt wel bekabeld, maar de afzonderlijke interlocks hoeven niet voorzien te worden van bekabeling. U bespaart hiermee veel op bekabelingkosten en zorgt voor een veilige situatie. Door de unieke mechanisch gecodeerde sleutels en vrijgave van sleutels kunt u een sleutelvolgorde afdwingen. U dwingt gebruikers hiermee een volgorde aan te houden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details