NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Optimaliseer het rendement van uw installatie met onze overall equipment efficiency oplossingen

Optimaliseer het rendement van uw installatie met onze overall equipment efficiency oplossingen

OEE is een maatstaaf voor de efficiëntie van uw productieproces (machines, productielijnen, …). Het is de verhouding tussen de echte productiviteit en de ideale wereld. Turck Multiprox biedt ‘off the shelf’-oplossingen voor het optimaliseren van uw productiviteit.


Deze efficiëntie wordt beïnvloed door drie factoren.

Availability : het percentage van de tijd dat er effectief wordt geproduceerd. Daarbij moet men rekening houden met onverwachte stilstanden voor reparaties, reinigingstijden, omsteltijden,  een slecht functionerende machine, … en niet met geplande noodzakelijke stops.

Performance : de snelheid waarmee producten effectief worden geproduceerd kan soms dalen door ophopingen in de lijn of vertragingen van de machine door vermindering van de aanvoer.

Quality : het percentage van de producten die worden geproduceerd en die effectief worden uitgeleverd doordat ze beantwoorden aan de vereiste kwaliteit. M.a.w. producten die opnieuw moeten worden bewerkt of van mindere kwaliteit zijn, doen de efficiëntie ook dalen.

Hoe bereken je de OEE of Overall Equipment Efficiency ? OEE = % beschikbaarheid x % prestatie x % kwaliteit.

Meten is weten !

Om uw machine efficiënter te laten draaien is het is dus cruciaal om een correct inzicht te krijgen in deze drie factoren. Door alle stilstanden en storingen nauwgezet bij te houden krijgt u een overzicht van de grootste verliezen in uw proces. Daarbij is het doel deze verliezen tot een minimum te reduceren en zo uw OEE te verhogen.

‘Off the shelf’-oplossingen

Turck Multiprox biedt ‘off the shelf’-oplossingen aan voor het registreren en verwerken van de data van deze drie parameters. Hiermee gaan wij aan de slag en adviseren wij u hoe u uw installatie kunt optimaliseren.

Daarbij maken we gebruik van standaardcomponenten.

  • Drukknoppen en HMI’s : hiermee geven de operatoren aan of er stilstand is, en waarom
  • Sensoren : inductief, ultrasoon, laser, capacitief, … detecteren de voortgang van producten op een geautomatiseerde manier
  • TL70 Wireless lichtzuil: voor visuele meldingen en alarmering op moeilijk te bereiken plaatsen.
  • TBEN-S2-8DXP of TBEN-S2-4IOL : compacte multiprotocol I/O-modules; verzamelen de data van de sensoren en actuatoren en zetten die op Ethernet.
    De modules zijn in IP67 uitgevoerd en hebben digitale of IO-Link poorten, een geïntegreerde Logic Controller, multiprotocol ethernet en staan op max. 100 m van een switch/PLC.
  • TBEN-L5-SE-M2 : compacte Ethernet switch met 8x 100 Mbit-poorten en 2x Gbit-poorten, VLAN, voor verbinding met PLC of I/O-module, bij afstand > 100 m, in IP67.
  • TX700S-P3WV01 : IIoT Gateway CODESYS V3 PLC met WEB Visualisatie, zet de ethernet-data over naar OEE software via OPC-UA of MQTT. Deze worden in een vrije plaats in uw kast gemonteerd.
  • DXM Wireless controller: wireless PLC, kan zowel geïntegreerd worden via ModBus/TCP met een bovenliggend netwerk of standalone signalen verwerken en visualiseren.

Hoe gaan we te werk ?

We detecteren de productiestroom op een lijn, we registreren alle stilstanden op meerdere posities van uw installatie en leveren deze data af aan een bovenliggend systeem.

Hierbij kan u ook op ons rekenen voor de engineering van de OEE-oplossing. Deze bestaat uit :

  • Site Survey : we bekijken samen wat de noden zijn en waar optimalisatie mogelijk is.
  • Configuratie
  • Wij werken een basisconfiguratie uit aan een vaste kost. Dit basispakket bestaat uit een PLC, een I/O-module en een aantal sensoren, afhankelijk van uw toepassing.
  • Netwerkarchitectuur : wij werken een schemavoorstel uit en bekijken on site waar de hardware en kabels moeten worden voorzien.
  • Software : wij beschikken over diverse functieblokken : counterblock, timerblock, realtime clock-block, datablock. Deze hoeft u slechts eenmalig aan te kopen.
  • Visualisatie : TX Visu, klantspecifiek, in regie
  • Training : on site of online, fast troubleshooting, configuratie
  • Handleiding : basis opstarthandleiding + handleiding voor elke functieblok

Competitieve oplossing

Onze Lean-oplossing is eenvoudig en snel te implementeren. Hiermee capteren wij uw data en stellen die ter beschikking voor analyse, waarmee u het rendement van uw toepassing kunt optimaliseren.

Uit ervaring leren we dat wij in staat zijn zeer competitieve oplossingen aan te bieden.

Vraag hier uw Live Demo aan of kom langs op onze stand 627 op Indumation.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.