Parametreren in plaats van programmeren - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Parametreren in plaats van programmeren
Johan Korte (links) en John Coppens: “Door de krachten te bundelen kunnen we onze groei accelereren en nog snellere service bieden.”

Parametreren in plaats van programmeren

Het succes van industriële automatiseringsprojecten vandaag hangt in grote mate af van hoe goed uw hardware en software kunnen samenwerken. Met zijn EcoStruxure platform verbindt Schneider Electric alle facetten van uw organisatie van hardware en software, van het veld tot in de wolken, tot een naadloos geheel. Een krachtige architectuur voor digitale transformatie. Een mooi voorbeeld van hoe één plus één meer kan opleveren dan twee is de synergie tussen de ProLeiT software en de state-of-the-art Modicon M580 PLC-lijn. De nieuwste versie van Plant iT die in september officieel wordt gelanceerd, voorziet op alle mogelijke manieren in een optimale samenwerking.

De huidige state-of-the-art PLC, tezamen met de nieuwste versie van Plant iT die in september uitkomt zal weer nieuwe maatstaven zetten in de integratie van IT en OT.

Als hardwarebouwer met naam en faam, was het belang van digitalisering Schneider Electric niet ontgaan. Jaren geleden al is het bedrijf daarom dit pad beginnen bewandelen om klanten een volledig pakket aan oplossingen te kunnen aanbieden. Dat gebeurde onder andere met gerichte acquisities. Schneider Electric marketing manager Industry John Coppens: “Altijd met een rode draad voor ogen: een zo open mogelijke architectuur propageren. Alles wat we aanbieden, moet zich ook feilloos laten integreren en bedienen met andere merken. We zien dat als een minimumvoorwaarde om klanten echt vooruit te kunnen helpen. Weinig bedrijven zijn nu eenmaal volledig gestandaardiseerd op één merk.” Een mooi voorbeeld van zo een recente acquisitie is de ProLeiT software, een state-of-the-art oplossing voor industriële automatisering, processturing en zelfs MES. Een oplossing die volledig hardware-onafhankelijk werkt, maar die in combinatie met de Modicon M580 PLC-lijn wel voor een mooie meerwaarde zorgt.

Meer dan 2.100 productiefaciliteiten in meer dan 110 landen hebben al in de praktijk ondervonden hoe ProLeiT hen vooruit helpt.

Van data naar inzicht

Maar wat kan ProLeiT nu voor u betekenen? Managing director ProLeiT Benelux Johan Korte legt het voor u uit: “Deze software heeft zich ontwikkeld vanuit het hart van de productieomgeving en beschikt over alles wat nodig is om een plant te automatiseren. Het doet dat door het hele IT-systeem te koppelen aan OT, van het laagste niveau, de sensoren en PLC’s in het veld, tot aan het ERP-systeem en zelfs met IoT-oplossingen in de cloud. Het gebruiksgemak staat daarbij voorop. Programmeren is grotendeels verleden tijd, de gebruiker hoeft voornamelijk nog te parametreren. Alle data wordt uit de verschillende processen op en rond de werkvloer gehaald en op een geïntegreerde en gestructureerde manier omgezet in inzichten. Inzichten die onontbeerlijk zijn om de OEE (overall equipment effectiveness) te verbeteren.” ProLeiT stelt zijn gebruikers op die manier in staat om flexibel te blijven, een hoge uptime van de installaties te realiseren en tegelijk te voldoen aan alle regelgeving. Meer dan 2.100 productiefaciliteiten in meer dan 110 landen hebben al in de praktijk ondervonden hoe ProLeiT hen vooruit helpt. U bent een kleine kmo en denkt geen spek voor mijn bek? “Schaalgrootte doet er eigenlijk weinig toe. De toegevoegde waarde hangt af van de mate waarin u wilt automatiseren en hoe goed u dat wilt doen”, verzekert Korte. “Met brewmaxx beschikt ProLeiT overigens ook over software die dezelfde oplossingen toepast op de brouwerijsector en digitalisering voor brouwerijen mogelijk maakt.”

Versnelde digitale transformatie

Dat ProLeiT nu tot Schneider Electric behoort heeft alleen maar voor meer troeven gezorgd. “Onze software kan zijn volledige identiteit en USP’s behouden, maar we krijgen nu wel toegang tot meer markten en klanten. Door de krachten te bundelen kunnen we onze groei accelereren en nog snellere service bieden”, aldus Korte. Ook Coppens ziet alleen maar voordelen in de nauwe samenwerking tussen beide partijen. “Een versnelde digitalisering is het gevolg. Dit is eveneens de weg die we met onze hardware zijn ingeslagen. Jaren geleden hebben we met de Modicon lijn de allereerste PLC in de industrie gezet. De huidige state-of-the-art PLC, tezamen met de nieuwste versie van Plant iT die in september uitkomt zal weer nieuwe maatstaven zetten in de integratie van IT en OT en voor een mooie synergie zorgen in combinatie met de ProLeiT software. Op Indumation volgend jaar zullen we dat trouwens uitgebreid in de kijker zetten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.