NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Parker Hannifin lanceert nieuwe PT – PAC Terminal ter ondersteuning van de nieuwste motion control-toepassingen

Parker Hannifin lanceert nieuwe PT – PAC Terminal ter ondersteuning van de nieuwste motion control-toepassingen

Parker Hannifin, de wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft de PAC Terminal (PT) gelanceerd. De PT is een ‘thin client Human Machine Interface’ (HMI) die is ontwikkeld om naadloos samen te werken met de Parker Automation Controller (PAC).

Samen met de PAC, die de besturing en HMI-logica verwerkt, is de PT verantwoordelijk voor het weergeven van de ingebouwde HMI en het verzenden van de input van de gebruiker via het touchscreen naar de PAC. Als thin client verlaagt de PT de totale systeemkosten aanzienlijk in vergelijking met een traditionele HMI – vooral wanneer meerdere PT’s op één enkele PAC worden aangesloten.

De PAC is de alles-in-één-machinebesturingsoplossing van Parker die de functionaliteit van de PLC, HMI en motion control- combineert tot één apparaat. De PAC wordt eveneens geprogrammeerd met behulp van één geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) die de Parker Automation Manager (PAM) wordt genoemd.

Parker heeft ervoor gekozen om de programmeertaal van de IEC 61131-3 en de motion control functieblokken van de PLCOpen te standaardiseren. Deze keuze biedt machinebouwers de mogelijkheid om traditionele ladderdiagrammen (LD) te gebruiken, maar ook om gebruik te maken van de nieuwste beschikbare besturingstalen zoals gestructureerde tekst (ST), Continuous Function Chart (CFC) en Sequential Function Chart (SFC). IEC 61131-3 brengt objectgeoriënteerde programmeercapaciteiten naar de automatiseringsindustrie met de mogelijkheid om aangepaste functieblokken, bibliotheken en verschillende gegevenstypen te creëren. Dit geeft OEM’s de mogelijkheid om modulaire codes te creëren die hergebruikt kunnen worden, wat de totale ontwikkelingstijd van machines aanzienlijk verkort.

“Dezelfde IEC 61131-3 die geprogrammeerd is voor de besturing van de PAC PLC-logica, wordt ook gebruikt om de logica van de geïntegreerde HMI, WebVisu, te sturen “, aldus Christian Ruf, Product Marketing Manager Controls en HMI’s. “Er is geen tag sharing of extra logica nodig om de PLC in staat te stellen naar de HMI te communiceren – ze zijn volledig naadloos geïntegreerd.”

Net als traditionele HMI’s stelt WebVisu programmeurs in staat om hun HMI te ontwikkelen door het eenvoudig slepen en neerzetten van knoppen, schuifregelaars en vooraf gemaakte alarm- en recept objecten. WebVisu brengt dit echter naar een hoger niveau, waardoor ontwikkelaars bibliotheken van visualisaties kunnen maken – of een aantal van Parker’s voorgeprogrammeerde objecten kunnen gebruiken – om de tijd die nodig is om een gemeenschappelijke HMI-functionaliteit op te bouwen aanzienlijk te verkorten. Gebruikers ook voorgeprogrammeerde thema’s gebruiken of een eigen model creëren tijdens een project of meerdere projecten.

WebVisu maakt gebruik van ‘web publishing’ technologie. Dit maakt het mogelijk om meerdere PT’s aan één enkele PAC-controller te koppelen. Bovendien kan elke remote client, zoals een browser of mobiel apparaat met behulp van de Parker’s Remote Manager (RemoteMgr) app, verbinding maken met de ingebouwde HMI door eenvoudig het IP-adres en de gewenste applicatie van de PAC in te voeren. Gebruikersbeheertools binnen PAM stellen ontwikkelaars in staat om gebruikersgroepen aan te maken met verschillende lees-/schrijftoegang op diverse schermen of specifieke objecten. Dit zorgt ervoor dat de juiste informatie ook aan de juiste gebruikers kan worden getoond.

De PT biedt een venster in de PAC, waardoor een traditionele HMI look and feel mogelijk is terwijl er tegelijkertijd gebruik kan worden gemaakt van moderne technologie op afstand en programmering

met één apparaat. De mogelijkheid om één oplossing en programmeeromgeving te bieden voor PLC logica, lokale en remote visualisatie op HMI en motion control maakt de PAC tot een alles-in-één machinebesturing die in staat is om de moeilijkste toepassingen met gemak en met een kortere doorlooptijd op te lossen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.