Pilz Belgium groeit en verhuist - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Pilz Belgium groeit en verhuist

Pilz Belgium groeit en verhuist

Pilz Belgium barst uit zijn voegen door de groei van het team en verhuist daarom naar een veel groter en compleet nieuw bedrijfspand.

Het team van Pilz Belgium groeit jaarlijks goed aan en na 17 jaar in de Bijenstraat in Sint-Denijs-Westrem drong een verhuis naar een ruimer gebouw zich op. Sinds 13 mei vindt u Pilz in het nieuwe industriegebied The Loop/Poortakker. De nieuwe locatie is op wandelafstand van het oude kantoor en dus nog altijd slechts enkele minuten verwijderd van de E17 en vlak aan de afrit van de R4 en E40. Maar nu met aan de overkant Flanders Expo en Ikea Gent.

Duurzaamheid en energiebesparend
‘Het nieuwe gebouw straalt de waarden, principes en bijzondere bedrijfscultuur van Pilz uit. Het is een innovatief architecturaal kantorencomplex met een modern interieur, een samenspel van ruimtes die dienen als kantoor-, ontmoeting- en opleidingsruimtes’. Een uniek gebouw vol licht en ruimte’, vertelt Renaat Vandelanotte, CEO van Pilz Belgium

Het kantoor is gebouwd met kwaliteitsvolle, duurzame, milieuvriendelijke en energiebesparende materialen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsprincipes bij Pilz. Pilz ontwikkelt milieuvriendelijke producten met behulp van ecologische materialen en energiebesparende technieken.

Het nieuwbouw kantorencomplex is gevestigd aan de Poortakkerstraat 37/0201 te Sint-Denijs-Westrem. Het heeft een oppervlakte van 1.400 m², verdeeld over 2 verdiepingen, en is dubbel zo groot als het gebouw aan de Bijenstraat 4 te Sint-Denijs-Westrem, waar de vorige kantoren gevestigd waren.

Inspirerende omgeving voor medewerkers en klanten
“Het nieuwe gebouw fungeert ook als ontmoetingsplaats, waar er samen met klanten en partners kan samengewerkt worden. Bovendien kunnen we nu nog beter onze klanten ontvangen. Steeds vaker komen de klanten bij ons op kantoor voor projectbesprekingen of one-to-one opleidingen. Ook hier hebben we nu meer – en mooiere – ruimtes voor. Vanaf onze kantoren op de 2een 3everdieping hebben wij een prachtig uitzicht naar de stad Gent. In deze inspirerende omgeving kunnen onze klanten rekenen op de optimale service en kwaliteit van Pilz.”

Op dit ogenblik ondersteunen medewerkers klanten in België en Luxemburg, in het bijzonder in verpakkings- en voedingsindustrie, robotica, farmaceutische en metaalverwerkende industrie.  Oplossingen van Pilz worden in alle segmenten van de machine- en installatiebouw toegepast. De oplossingen zorgen er bovendien voor dat bagagetransportsystemen op luchthavens veilig werken, dat theatercoulissen soepel bewegen en dat kabel- of achtbanen veilig zijn. Pilz biedt complete automatiseringsoplossingen met de kerncompetentie: veiligheid!

Pilz Belgium

Uitgebreid opleidingscentrum
Het nieuwe kantoor bevat ook een eigen opleidingscentrum. “We geven sinds enkele jaren opleidingen over machineveiligheid en onze Pilz producten. Het aantal cursussen en cursisten is de laatste jaren exponentieel gegroeid. We hadden echt nood aan een geschikt opleidingslokaal. Het nieuwe gebouw heeft een ruim lichtrijk opleidingslokaal dat de professionaliteit uitstraalt die Pilz Academy met zijn cursussen ook beoogt.

Er is ook veel meer ruimte voor hands-on opleidingen. “We kunnen nu permanent onze simulatiemodulen opstellen. We creëren een beleving voor de klant, zodat hij op het vlak van automatisering met Pilz besturingen en sensoren kan simuleren en uittesten.”

Pilz is een familiebedrijf met 2.400 medewerkers wereldwijd, en een omzet van 338 miljoen Euro (2017).

Vanaf 13 mei vindt u Pilz op het nieuwe adres: Poortakkerstraat 37/0201, 9051 Sint-Denijs-Westrem

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.