Preventief onderhoud verhoogt efficiëntie en vermindert stilstand van machines - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Preventief onderhoud verhoogt efficiëntie en vermindert stilstand van machines
De compacte Gefran Smart Load Manager voorkomt stroompieken en zorgt voor een betere energie-efficiëntie.

Preventief onderhoud verhoogt efficiëntie en vermindert stilstand van machines

Meer dan 85% van de operatoren geeft aan dat preventief onderhoud belangrijk is om de efficiëntie op de werkvloer te verbeteren en de stilstand van machine te verminderen. Met de combinatie van een GPC vermogensregelaar en de GSLM smart load manager biedt specialist Gefran een gepast antwoord op die vraag naar preventief onderhoud. De GPC vermogensregelaars staan garant voor het nauwkeurig aansturen van alle soorten elektrische belastingen die in de industriële verwarmingssystemen gebruikt worden. De compacte Gefran Smart Load Manager (GSLM) voorkomt stroompieken en zorgt zo voor een uitgebalanceerd energieverbruik over de verschillende zones van een productieproces.

De GPC geavanceerde vermogensregelaars staan garant voor het nauwkeurig aansturen van alle soorten elektrische belastingen die in industriële verwarmingssystemen gebruikt worden. Bovendien resulteert de intelligente en efficiënte aansturing in een nauwkeurige temperatuurregeling met een positieve impact op het energieverbruik. De compacte, doch robuuste GPC vermogensregelaar is beschikbaar in 1-, 2- en 3-fase uitvoeringen met schakelstromen van 40 tot 600 A bij spanningen van 110 tot 690 V AC. Met de mogelijkheid tot het aansturen van zowel lineaire als niet-lineaire belastingen (MoSi2, Sic, infrarood, grafiet en transformatoren) is hij breed inzetbaar. “Bij de ontwikkeling van deze GPC serie werd veel aandacht besteed aan preventief onderhoud, diagnose en alarmfuncties op het vlak van stroom-, spanning- en vermogenswaarden alsook bedrijfstemperaturen”, zegt Koen Vermeren, sales engineer bij Gefran. “Deze vermogensregelaars zijn uitgerust met ultrasnelle, eenvoudig vervangbare zekeringen en vrij te configureren analoge en digitale I/O’s voor het doorsturen van procesvariabelen en alarm-statussen.

De geavanceerde vermogensregelaars uit de GPC series zijn beschikbaar in 1-, 2- en 3-fase uitvoering met schakelstromen van 40 tot 600 A bij spanningen van 110 tot 690 V AC.

Gefran Smart Load Manager (GSLM)

In productieprocessen waarbij elektrische verwarmingselementen in meerdere zones gebruikt worden, kan de gelijktijdige vraag naar energie hoge verbruikspieken veroorzaken. Daardoor stijgen de energiekosten. De GSLM (Gefran Smart Load Manager) is een efficiënte oplossing voor dit probleem. “Dit compact apparaat zorgt voor een uitgebalanceerd energieverbruik over de verschillende zones. Het voorkomt stroompieken en zorgt voor een betere energie-efficiëntie van de installatie met een verlaging van de productiekosten tot gevolg. Bij gebruik van meerdere vermogensregelaars is de GSLM dus een dankbare aanvulling”, stelt Vermeren. “Naast een optimale controle zorgt deze module ook voor een efficiënt en energiegericht gebruik van het net. De combinatie van een GPC met GSLM past in elke Industrie 4.0-omgeving en biedt bovendien een gepast antwoord op de vraag naar preventief onderhoud.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.