NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Prototyping-MNE wordt D2M

Prototyping-MNE wordt D2M

Het event dat design en manufacturing in al haar processen onlosmakelijk verbindt

Industrialfairs, organisator van 5 Belgische  technologiebeurzen (www.industrialfairs.com), heeft samen met de powering partners Agoria en Howest Industrial Design Center, de handen in elkaar geslagen voor een volledige make-over van de netwerkbeurs Prototyping MNE.

Prototyping-MNE was anno 2020 de beurzencombi, die ontstond uit de beurzen Machineering Network Event (maaktechnologie) en Prototyping (industrial design en prototyping).
De complementariteit bestond al deels voorheen wanneer beide events apart werden georganiseerd, en tijdens de vorige combi-editie werden de exposanten en organisatie terdege bewust van mogelijke extra synergie voor de toekomst.

Deze editie bevestigde nogmaals dat de exponentiële shift naar Industry 4.0 en digitalisering, in ijltempo,  alle business units (vroeger standalone en vaak slecht communicerende silo’s) van een toekomstgerichte maakorganisatie tot 1 interactief en wendbaar ecosysteem transformeert. De klant van morgen wil zakendoen met ontwerp- en maakbedrijven die sterk online inzetten en snelle designconfiguratie en ordering mogelijk maken, met een korte time-to-market, goed georganiseerde toeleveringsketens en flexibele voorraden.

Kortom, de nieuwe waardeketen van het slimme (maak)bedrijf dat innovatie snel naar de markt wil brengen, vereist een dynamische en digitale integratie van alle relevante processen in combinatie met het gebruik van innovatieve productie-en designtechnieken. Afdelingen zoals R&D, design, engineering, prototyping, planning, maintenance, productie, supply-chain, assemblage, logistiek, verkoop en na-verkoop worden één interactief platform van mensen en technologieën.  Vooruitstrevende technologieën zoals generative design, virtual sketching, additive manufacturing, geconnecteerde en AI-gedreven productiemachines, predictive maintenance ed. vinden dan ook steeds meer adaptatie in alle lagen van de industrie.

Prototyping-MNE wordt Design to Manufacturing (D2M)

De nieuwe naam geeft alvast overduidelijk de missie van de beurs voor de maakindustrie van (over)morgen, in 1 duidelijke statement weer: Design to Manufacturing, of het aanbod van technologie, tools en oplossingen dat beantwoordt aan de innovatieve noden van alle divisies van het maakbedrijf – ongeacht de individuele expertise – om zo het groter geheel van de wendbare en slimme maakorganisatie te vormen.

D2M wordt het netwerkevent waar zowel designers/productontwikkelaars als productie gerelateerde afdelingshoofden,  een representatief Benelux aanbod vinden om alle puntjes tussen ontwerpen en maken te verbinden.

D2M 2022 zal plaatsvinden op 21 & 22 september 2022 in Hal 4 van Kortrijk Xpo, telkens van 14 tot 21 uur, en wordt deze week gelanceerd naar de exposanten van de vorige editie van Prototyping-MNE. Via deze link vindt u trouwens al het definitieve logo, en binnenkort vindt u nog meer gedetailleerde info op www.d2m.be

Contact organisatie:
Invent Media – Industrialfairs T. +32 (0)56 24 11 11
Email: d2m@industrialfairs.com
Contactpersonen: Sven Mollie & Karl D’haveloose

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.